Η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τις Ανεξάρτητες Αρχές απασχόλησε την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη και την Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Ανεξάρτητες Αρχές (ΟΕΑΑ).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη λειτουργία της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, που συστάθηκε πρόσφατα από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης με σκοπό τη διαμόρφωση ενός ενιαίου θεσμικού πλαισίου για τις Ανεξάρτητες Αρχές, με την αναμόρφωση του ν. 3051/2002 ως εκτελεστικού νόμου του Συντάγματος και την αναλογική εφαρμογή των σχετικών διατάξεων και για τις νομοθετικά συσταθείσες Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι προτάσεις της Ομοσπονδίας, η οποία ζητεί να ενισχυθούν το προσωπικό των Αρχών, η ανεξαρτησία των μελών τους και η θεσμική λογοδοσία τους.

«Δεδομένου ότι οι παράγοντες αυτοί είναι αλληλένδετοι, είναι επιβεβλημένο η νομοθετική πρωτοβουλία να στοχεύει στην ουσιαστική ενίσχυση όλων, προκειμένου να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό όφελος για την ελληνική κοινωνία και τους πολίτες», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.