«Υπάρχει μια παλιά ασπρόμαυρη φωτογραφία από το 1973 με τέσσερις συμφοιτητές. Σήμερα, δύο από αυτούς βρίσκονται στο επίκεντρο της κρίσης στην Ευρωζώνη», γράφει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild σχολιάζοντας τη φωτογραφία του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά, από τα χρόνια που ήταν συμφοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης.

«Οι δύο πολιτικοί είναι παλιόφιλοι από το Κολέγιο!» σημειώνει η Bild και συνεχίζει περιγράφοντας τη φωτογραφία: «Ποιος είναι ο σοσιαλιστής και ποιος ο συντηρητικός ήταν εμφανές ακόμα και τότε: Ο Σαμαράς  έχει μια καλοσχηματισμένη χωρίστρα, ενώ ο Παπανδρέου έχει αφήσει τα μαλλιά του μακριά, έχει παχύ μουστάκι και φοράει τζιν».

Συγκατοικούσαν στο φοιτητικό τους δωμάτιο στην Βοστώνη, αλλά έπαιζαν και μαζί μουσική στην ίδια μπάντα. Ο Παπανδρέου έπαιζε κιθάρα και ο Σαμαράς ντραμς», γράφει η εφημερίδα και σημειώνει: «Από τότε έχει περάσει πολύς καιρός. Πολιτικά και προσωπικά έχουν απομακρυνθεί εντελώς και τώρα είναι σκληροί αντίπαλοι».

«Και οι δύο άνδρες προέρχονται από οικογένειες της πολιτικής ελίτ» σχολιάζει η εφημερίδα, κάνοντας μια αναφορά στην πολιτική καριέρα του κ. Σαμαρά, τη διαφοροποίησή του επί κυβέρνησης Μητσοτάκη και τον σχηματισμό του κόμματος της Πολιτικής Άνοιξης. «Ο Σαμαράς θέλει να αναλάβει την εξουσία, δεν έχει σημασία με ποιον τρόπο. Πρόκειται για μια νίκη του τώρα, ο Παπανδρέου τελικά παραιτείται. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της μεταβατικής κυβέρνησης, τί και αν δεν έγινε πρωθυπουργός», σχολιάζει η εφημερίδα.