Η συμφωνία στην οποία κατέληξαν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς μετά από πυρετώδεις διαβουλεύσεις για συγκρότηση μιας νέας κυβέρνησης συνεργασίας, είναι το θέμα που μονοπωλεί τα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

«Κυβέρνηση συνεργασίας και εκλογές» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Αλήθειας». Η εφημερίδα αναφέρεται στη συνάντηση Παπανδρέου-Σαμαρά με τον Πρόεδρο Παπούλια και την απόφαση για σχηματισμό νέας κυβέρνησης. Γράφει ακόμη ότι νέος Πρωθυπουργός φέρεται ο Λουκάς Παπαδήμος, ενώ αναφορά στο δημοσίευμα γίνεται και στις αντιδράσεις των υπολοίπων πολιτικών κομμάτων αλλά και των Βρυξελλών.

Η «Σημερινή» έχει πρωτοσέλιδο τίτλο «Φεύγει ο Παπανδρέου, Νέα Κυβέρνηση στην Ελλάδα». η εφημερίδα αναφέρεται σε μαραθώνιες διαβουλεύσεις που έφεραν την κυβερνητική αλλαγή και στη σημερινή ανακοίνωση του νέου πρωθυπουργού.

«Διέξοδο μέσω της κάλπης», είναι ο τίτλος του πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος του «Φιλελευθέρου» που μιλάει για κυβέρνηση συνεργασίας και εκλογές στην Ελλάδα μετά τη συνάντηση του Προέδρου Παπούλια με Παπανδρέου και Σαμαρά.

Η «Χαραυγή» στο κύριο θέμα της γράφει: «Τα βρήκαν Παπανδρέου και Σαμαράς». Η εφημερίδα αναφέρεται σε κατ’ αρχήν συμφωνία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για κυβέρνηση συνεργασίας και τη συνάντηση που θα έχουν αργότερα σήμερα για να αποφασίσουν για το νέο πρόσωπο που θα ηγείται της νέας Κυβέρνησης.

Τέλος ο «Πολίτης» γράφει ότι Παπανδρέου – Σαμαράς σφράγισαν την κυβέρνηση συνεργασίας. «ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ» είναι ο κύριος τίτλος και προστίθεται ότι επικρατέστερο σενάριο είναι νέος πρωθυπουργός ο Λουκάς Παπαδήμος.