Για τεχνητό success story κάνει λόγο, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα στο χθεσινό Eurogroup. Συγκεκριμένα σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», τόνισε «Δεν θα πρέπει να μπαίνουμε σε μια λογική ενός τεχνητού success story»

Αφού επισήμανε πως η μείωση του δημοσίου χρέους έχει ορίζοντα το 2060 και οι συνθήκες αλλάζουν πολύ γρήγορα, ο κ. Θεοχαρόπουος σημείωσε: «Ταυτόχρονα αυτό που αποφασίστηκε στο Eurogroup αποτελεί μία διαρκή λιτότητα. Αναφερόμαστε στα πλεονάσματα ύψους του 3,5%, που παραμένουν σταθερά ως το 2018, αλλά και μεσοπρόθεσμα, μετά το 2018. Δεν υπάρχει προηγούμενο σε άλλη χώρα που να παραμένουν τόσο υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για τόσα χρόνια. Αυτό για να επιτευχθεί θα θέλει νέα μέτρα, θα θέλει νέο μνημόνιο».

Τόνισε δε την ανάγκη να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση «και το επόμενο χρονικό διάστημα για να αποφευχθούν τα χειρότερα» και πρόσθεσε: «Αν κλείσει η αξιολόγηση π.χ. με νέα μέτρα θα υπάρχουν οδυνηρές συνέπειες για την κοινωνία».

Ερωτηθείς για το αν η χώρα χρειάζεται πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ο κ. Θεοχαρόπουλος απάντησε: «Μία χώρα δεν χρειάζεται κάθε λίγο και λιγάκι εκλογές. Χρειάζεται μία αποτελεσματική διακυβέρνηση. Γι αυτό παλεύω με μία προγραμματική αντιπολίτευση να πείσω για τις αλλαγές τις οποίες χρειάζεται ο τόπος […] Δεν θεωρώ ότι η λογική του φύγε εσύ – έλα εσύ, λύνει τα προβλήματα στη χώρα».

Σημείωσε ακόμη πως η χώρα «χρειάζεται μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης με πρόσωπα κοινής αποδοχής, ώστε να βγει από τα μνημόνια».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος σχολίασε ακόμη τη χθεσινή επίσκεψη της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής στο Καστελόριζο, μετά από πρόσκληση του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, κάνοντας λόγο για «επικίνδυνη λογική του υπουργού Εθνικής Άμυνας που εξελίχθηκε σε εθνικολαϊκιστική μάζωξη».