Δώσαμε τη μάχη ενάντια σε όλα το φάσμα του οπορτουνισμού- τυχοδιωκτισμού που με δυνάμεις μέσα και έξω από το ΣΥΡΙΖΑ, πίεζε ουσιαστικά, ώστε να γίνει και το ΚΚΕ μέρος της πολιτικής διαχείρισης του συστήματος της εκμετάλλευσης, της κρίσης και της παρακμής» υπογράμμισε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Κατά την ομιλία του για τα 98 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι πρωταρχικό μέλημα του κόμματος είναι το «να ριζώνει στα εργοστάσια, να στήνει οργανώσεις στους τόπους δουλειάς, να βελτιώνεται συνεχώς η κοινωνική σύνθεση του κόμματος, να υπερτερεί το εργατικό, προλεταριακό στοιχείο».

Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα

«Επιδιώκουμε να δείξουμε και να πείσουμε ότι η ανάγκη μιας άλλης οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας, δεν είναι απλά αναγκαία αλλά είναι και ρεαλιστική. Αντιπαλεύοντας σταθερά το “ρεαλισμό της υποταγής” και τον συμβιβασμό με την άθλια σημερινή πραγματικότητα και τις ψεύτικες προσδοκίες ότι μπορεί αυτή να γίνει καλύτερη χωρίς ρήξεις και ανατροπές συνολικές», σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Εξαπέλυσε παράλληλα πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως ανέπτυξε στην αρχή διάφορες ουτοπικές θεωρίες στα πλαίσια του καπιταλισμού, φτάνοντας να ξεπλένει μέχρι και τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. «Αξιοποίησε ιστορικές ιδεολογικές αναφορές στο ΕΑΜικό, ακόμα και στο κομμουνιστικό κίνημα, χωρίς αιδώ, στηριζόμενος στο γεγονός ότι στη συνείδηση πλατιών τμημάτων των εργαζόμενων, παραμένουν αντιλήψεις προηγούμενων περιόδων, σήμερα όμως ξεπερασμένες», συμπλήρωσε ο κ. Κουτσούμπας.

«Ο Φιντέλ Κάστρο θα ζει για πάντα στην ιστορική μνήμη»

Ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε εκ μέρους της Κ.Ε. του ΚΚΕ την θλίψη του για τον θάνατο του ηγέτη της κουβανικής Επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο.

«Αποχαιρετάμε μια θρυλική  μορφή, όχι μόνο του λαού της Κούβας και της Λατινικής Αμερικής, αλλά και του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος. Ο Φιντέλ Κάστρο θα ζει για πάντα στην ιστορική μνήμη και τη συλλογική συνείδηση των λαών του κόσμου. Για την ιστορική απαλλαγή της ανθρωπότητας από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για την οριστική – αυτή τη φορά – τελική νίκη του σοσιαλισμού – κομμουνισμού», ανέφερε.