«Είχαμε πει και ξαναλέμε ότι δώσαμε άμυνα υπέρ του Συντάγματος και της πολυφωνίας», ανέφερε, από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων για το ΕΣΡ.

«Αυτή τη στάση κάναμε πολιτική μας από την πρώτη στιγμή, και αν μας ακούγατε και αποσύρατε το άρθρο 2Α που λέγαμε ότι είναι ασύμβατο με το Σύνταγμα και με την ενωσιακή νομοθεσία, δεν θα είχαμε φτάσει έως εδώ», πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος, σημειώνοντας ότι η στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι θεσμική.

Αναφερόμενος στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, υποστήριξε ότι «πιάστηκε αγκαζέ με καναλάρχη» και πως «έχασε σε αξιοπιστία και επειδή δεν άκουσε τη Βουλή και επειδή ακολούθησε μεθοδεύσεις».

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι η απόφαση του ΣτΕ είναι ήττα για τον κ. Παππά και αντί να τον οδηγήσει σε παραίτηση τον οδήγησε σε αναβάθμιση στην κυβέρνηση.

Για τη σύνθεση του ΕΣΡ, είπε «λυπάμαι που δεν σκεφτήκαμε εμείς τον κ. Κουτρομάνο» και δήλωσε ότι συμφωνεί. Για τα υπόλοιπα μέλη που προτείνονται ζήτησε μικρή διακοπή για να συσκεφθεί. Απευθυνόμενος στη ΝΔ υπογράμμισε: «Χαιρόμαστε που αλλάξατε στάση και η αναδίπλωσή σας είναι ευπρόσδεκτη».