«Εγώ άκουσα για ακόμη μία φορά τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας να δηλώνει ευθαρσώς, σχεδόν να καμαρώνει, ότι το διάστημα της διαπραγμάτευσης ο ίδιος βρισκόταν σε επικοινωνία και σε δική του διαπραγμάτευση και συνεννοήσεις με θεσμικούς και εξωθεσμικούς κύκλους της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν την οποία επεδίωκε η κυβέρνηση», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Αυτό είναι ένα πρόβλημα διότι αν κάνεις μία διαπραγμάτευση και ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας είναι με τους “άλλους”, υπονομεύεται η διαπραγμάτευση», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο Γιάννης Στουρνάρας στην Εξεταστικη Επιτροπή της Βουλής για τον Γιάννη Βαρουφάκη και τον Μάριο Ντράγκι.

Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Στουρνάρας αποκάλυψε ότι έλεγε στον Ντράγκι να μην ακούει τον Βαρουφάκη.

Από την πλευρά του ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε σε απάντησή του: «Ως υπουργός Οικονομικών επιχειρηματολογούσα ότι το δημόσιο χρέος μας ήταν μη βιώσιμο (δηλαδή ότι το κράτος είχε πτωχεύσει) και έπρεπε να κουρευτεί. Ως υπουργός οικονομικών ενός πτωχευμένου κράτους ταξίδευα (οικονομική θέση!) για την Φραγκφούρτη με σκοπό να πείσω τον πρόεδρο της ΕΚΤ ότι προαπαιτούμενο ανάκαμψης ήταν η απομείωση του δημόσιου χρέους.

Ως εκλεγμένος από 140 χιλιάδες ψηφοφόρους έκρινα ότι ο διορισμένος από τον κ. Σαμαρά (αρχικά ΥπΟικ και κατόπιν) Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, είχε ιερή υποχρέωση να συστρατεύεται στην προσπάθεια της εκλεγμένης κυβέρνησης για απομείωση του δημόσιου χρέους. Κι όμως. Εκείνος, σύμφωνα με τα χτεσινά λεγόμενά του, έλεγε στον κ. Ντράγκι να μην με ακούει. Τον παραδίδω στην κρίση του ελληνικού λαού ο οποίος μας κρίνει όλους».