Το αλαλούμ που επικρατεί σε όλα τα επίπεδα στους κόλπους της κυβέρνησης, επισημαίνει ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, εστιάζοντας στη νέα γκάφα του Γραφείου Τύπου του υπουργού Οικονομικών, που απέστειλε σήμερα το πρωί στους οικονομικούς συντάκτες, εκ παραδρομής μαζί με επίσημο Δελτίο Τύπου και προσωπική ενημέρωση του υπεύθυνου του Ηλία Βεργίτση, προς τον υπουργό Ευάγγελο Βενιζέλο, από την οποία προκύπτουν αρνητικά συμπεράσματα για τις σχέσεις Βενιζέλου – Οικονόμου.

Στο σημείωμα του Γραφείου Τύπου, που δόθηκε στη δημοσιότητα μαζί με το επίσημο Δελτίο , αναφέρεται:

«Υπουργέ,

Σχετικά με το δελτίο τύπου του κ. Οικονόμου για το sms που πρέπει να στείλουν όσοι απαλλάσσονται ή δικαιούνται μειωμένης καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων, έστειλα χθες το βράδυ μήνυμα στην κ. Σώκου (γραφείο τύπου αναπλ. Υπουργού) και της ζήτησα να προσθέσει μερικά παραδείγματα, όπως μου είπατε.

Σήμερα το πρωί με πήρε τηλέφωνο ο κ. Οικονόμου και με πολύ έντονο ο ύφος μου είπε ότι με την καθυστέρηση αποστολής του ΔΤ ταλαιπωρούμε τον κόσμο άσκοπα και ότι δεν ανέχεται λογοκρισία κανενός είδους. Τέλος, μου είπε ότι δεν πρόκειται να προσθέσει παραδείγματα και να το κάνουμε εμείς.

Πώς να το χειριστώ;»

Λίγη ώρα αργότερα, το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, προφανώς αφού αντιλήφθητε τι ακριβώς είχε συμβεί, απέστειλε εκ νέου mail στους οικονομικούς συντάκτες, αναφέροντας :

«Προσωπική παράκληση προς όλους…μην λάβετε υπόψη τη δεύτερη σελίδα. σας το ζητώ ως προσωπική χάρη…καλέστε με στο τηλέφωνο να σας εξηγήσω».

Πληροφορίες αναφέρουν , πάντως, ότι ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου, Ηλίας Βεργίτσης, υπέβαλε την παραίτηση του.

Μετά το νέο αυτό αλαλούμ, ο κ. Μιχελάκης δήλωσε :

«Είπαμε ότι η κυβέρνηση μοιάζει με μπουλούκι ατάκτων. Σε ό,τι αφορά το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό της, είπαμε ότι διαφωνούν, συγκρούονται και αλληλοκατηγορούνται. Για του λόγου του αληθές θα ήθελα να δείτε τι προκύπτει για τις σχέσεις του Αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών μέσα από Δελτίο Τύπου, που κυκλοφόρησε το υπουργείο, το οποίο, στη συνέχεια, έσπευσε να αποσύρει. Και εδώ, πραγματικά, ταιριάζει… το “έκπληξη!!!”».

Πηγή: 24h.gr