Ένταση επικράτησε στη βουλή, μετά από ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Κατσαφάδου για τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, απάντησε στην ερώτηση του βουλευτή της αντιπολίτευσης, ενώ εξήγησε και εντός κοινοβουλίου, το γιατί πήγε αμέσως στο σημείο της τραγωδίας.

«Διολισθήσατε  ανεβάζοντας τους τόνους και κάνοντας σαφή προσπάθεια πολιτικής αξιοποίησης της τραγωδίας», είπε κατά την δευτερολογία του ο κ. Δρίτσας και συνέχισε:  «Το σκάφος του λιμενικού σώματος, έφτασε στον χώρο στον δυνατό συντομότερο χρόνο, όχι 2,5 ώρες μετά όπως είπατε στην ερώτησή σας. Σε 20 λεπτά έφτασε».

Όσο για τους λόγους που τον ώθησαν να μεταβεί άμεσα στο σημείο της τραγωδίας, σχολίασε: «Γιατί πήγα στην Αίγινα. Ήμουν στο Λεωνίδιο και ο αρχηγός του λιμενικού σώματος, με ενημερώνει για το τραγικό συμβάν. Δεν το σκέφτηκα ούτε στιγμή. ‘’Γιατί τσακίστηκε λέει ο Δρίτσας’’, ρώτησε ο κ. Γεωργιάδης, ο αντιπρόεδρος του κόμματός σας. Ναι, τσακίστηκα και πήγα. Δεν θα μπορούσα να μείνω να κάνω μπάνια στο Λεωνίδιο όταν έχει συμβεί αυτή η τραγωδία. Φτάνοντας εκεί, δεν έκανα τίποτε άλλο από το να συντονίσω από τη δική μου πλευρά ευθύνης, όλες εκείνες τις ενέργειες, για τους τραυματίες, για τις ενέργειες διάσωσης. Ασχολήθηκα με όλα τα θέματα τις ευθύνης μου και στον λιμενάρχη, είπα να μην μείνει καμία πτυχή αυτής της υπόθεσης αδιερεύνητη».