«Η εκτίμηση που έχουμε τοπικά είναι ότι, εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, και δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την ανακούφιση της κατάστασης, θα έχουμε τραγικές εξελίξεις», δήλωσε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, σχολιάζοντας την κατάσταση με το προσφυγικό στη Χίο.

«Αυτή τη στιγμή στο νησί βρίσκονται 3.500 πρόσφυγες και μετανάστες. Και είναι συγκεντρωμένοι στη πόλη και γύρω από την πόλη, δηλαδή έξω, σε πολύ μικρή απόσταση από την πρωτεύουσα του νησιού. Μακριά από εμάς κάθε ξενοφοβική αντίληψη και προσέγγιση του ζητήματος, αυτό από μόνο του είναι ένα ζήτημα που αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε εδώ τοπικά. Οι αντοχές της κοινωνίας νομίζω ότι δοκιμάζονται», είπε στον ΒΗΜΑ FM.

Και συμπλήρωσε ο κ. Μιχαηλίδης: «Απευθύνω σήμερα και μία επιστολή προς τον πρωθυπουργό, όπου εκθέτω λεπτομερειακά την κατάσταση και ζητώ άμεσα να ληφθούν πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί, διότι η εκτίμησή μου είναι ότι σύντομα θα έχουμε τραγωδίες, δυστυχώς, οι οποίες θα πλήξουν το νησί μας».