Την «εγκληματική οικονομική πολιτική» του ΣΥΡΙΖΑ, που «αυξάνει ιλιγγιωδώς τους φόρους, υπερασπίζεται με νύχια και δόντια τα απομεινάρια του πελατειακού κράτους, καταδιώκει με μίσος την επιχειρηματικότητα και την οικονομική ελευθερία», καταγγέλλει η Δράση.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, «τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αποπληθωρισμός (-1,0%), ύφεση (-0,9%), ανεργία (23,5%), μείωση εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών (-10%), μείωση λιανικού εμπορίου (-6%), μείωση οικοδομικής δραστηριότητας (-39%), πτώση του μέσου μισθού των νέων θέσεων απασχόλησης κάτω από τα 500 ευρώ, δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία είναι δεμένη με αλυσίδες στον πάτο του πηγαδιού. Με οποιαδήποτε λογική κυβέρνηση μετά από επτά χρόνια ύφεσης οι αυτόματοι σταθεροποιητές (τα ελατήρια) της οικονομίας και μόνο θα έπρεπε να είχαν εκτινάξει την οικονομία προς τα πάνω. Κι όμως η οικονομία δεν δείχνει κανένα σημάδι σοβαρής ανάκαμψης».

Σύμφωνα με τη Δράση, «ο λόγος είναι απλός. Είναι η εγκληματική οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, που αυξάνει ιλιγγιωδώς τους φόρους, υπερασπίζεται με νύχια και δόντια τα απομεινάρια του πελατειακού κράτους, καταδιώκει με μίσος την επιχειρηματικότητα και την οικονομική ελευθερία (κατά ΣΥΡΙΖΑ κανένας πλέον δεν θα είναι αφεντικό του εαυτού του) και καταδικάζει στην οικονομική εξορία τους ικανότερους νέους Έλληνες, που ρίχνουν μαύρη πέτρα πίσω τους για να ξεφύγουν από τον οικονομικό εφιάλτη.

Οι Έλληνες πρέπει να το καταλάβουν και άμεσα να αντιδράσουν. Όσο μένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, η δουλειά τους, η περιουσία τους και οι καθημερινοί τους κόποι θα αξίζουν όλο και λιγότερο. Θα εργάζονται ως οικονομικοί δουλοπάροικοι δίχως όφελος και δίχως προοπτική και θα μοιράζονται (αν δεν είναι κομματικοί αξιωματούχοι), τη φτώχεια, τη μιζέρια και τη δυστυχία που δημιουργεί η απόλυτη οικονομική αποτυχία. Η ελληνική οικονομία με μια σοβαρή μεταρρυθμιστική κυβέρνηση μπορεί να ανακάμψει θεαματικά. Με τον ΣΥΡΙΖΑ ποτέ».