Σε απολύσεις στον δημόσιο τομέα θα προχωρήσει η κυβέρνηση, αν δεν επιτευχθεί ο στόχος για την είσοδο σε εργασιακή εφεδρεία 30.000 εργαζομένων μέχρι το τέλος του χρόνου.

Αυτό αποκάλυψε παράγοντας του οικονομικού επιτελείου, στο περιθώριο της συνέντευξης του υπουργού Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλου.

Το εν λόγω στέλεχος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, για το τι θα πράξει η κυβέρνηση στην περίπτωση των 151 ΔΕΚΟ, τις οποίες θέλει να εντάξει σε εργασιακή εφεδρεία και οι οποίες εμφανίζονται «απρόθυμες» να κοινοποιήσουν στοιχεία για το πλεονάζον προσωπικό, δήλωσε ότι σε αυτή τη περίπτωση θα υπάρξει αλλαγή στάσης εκ μέρους της κυβέρνησης.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού οικονομικών για το συντονιστικό ρόλο που θα αναλάβουν τα υπουργεία στην προώθηση εργασιακής εφεδρείας, είπε ότι αυτό θα γίνει στο αμέσως προσεχές διάστημα και με την ευθύνη των ίδιων των υπουργών. Για το τι θα γίνει στην περίπτωση που ακόμη και αυτό δεν έχει αποτέλεσμα και σε επίμονη ερώτηση για το αν θα υπάρξουν τελικά απολύσεις απήντησε καταφατικά. «Ναι θα υπάρξουν απολύσεις» είπε.