Με συντριπτική πλειοψηφία και χωρίς καμία αρνητική ψήφο, εγκρίθηκε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο διορισμός των έξι τακτικών μελών της «Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης».

Τη θετική τους ψήφο έδωσαν όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ που δήλωσε «παρών».

Αποτέλεσμα ήταν η πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης για τον διορισμό των νέων μελών της Ανεξάρτητης Αρχής να ψηφιστεί με 18 «ναι», ενώ μόνο ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης να δηλώνει «παρών», διευκρινίζοντας ότι η ψήφος του δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα αλλά με τις πολιτικές.

«Σπάσατε κάθε ρεκόρ, άρα το βάρος της ευθύνης σας είναι μεγαλύτερο» ήταν το σχόλιο της προέδρου της Επιτροπής Θεσμών Τασίας Χριστοδουλοπούλου αμέσως μετά το αποτέλεσμα.

Τα έξι τακτικά μέλη που αναλαμβάνουν καθήκοντα στην Ανεξάρτητη Αρχή είναι: Παναγιώτης Κούμπουλας, Παρασκευή Θεοδωροπούλου, Κωνσταντίνα Ευδαίμων, Παναγιώτης Στουρνάρας, Γιώργος Καραγιάννης και Αργυρώ Ελευθεριάδου.

Αναπτύσσοντας τους στόχους και τις προτεραιότητες της Αρχής για την καταπολέμηση του «ξεπλύματος μαύρου χρήματος», όλα τα μέλη της έδωσαν έμφαση στην εντατικοποίηση των ελέγχων, για να υπάρξουν, όπως είπαν, άμεσα και απτά αποτελέσματα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.