Συνέχεια στην αντιπαράθεσή της με την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση δίνει η Γενική Ομοσπονδία Προσωπικού της ΔΕΗ, με αφορμή την απόφαση της επιβολής τέλους στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.

Με νεώτερη ανακοίνωσή της, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εκφράζει την έκπληξή της για τη στάση της κυβέρνησης και της ΝΔ, σημειώνοντας: «Εάν η κυβέρνηση θέλει να εισπράξει το νέο χαράτσι μιας αποτυχημένης πολιτικής, να βρει άλλους τρόπους και όχι να εκβιάζει μέσω της ΔΕΗ.

«Ο εκβιαστής και ο πιστολέρο είναι η πολιτεία που την είσπραξη του φόρου την συνδέει με την απειλή του “αν δεν πληρώσεις το φόρο σου κόβω τι ρεύμα” και όχι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που με τη στάση της επιχειρεί να προστατέψει και το ρόλο της επιχείρησης αλλά και τον μεροκαματιάρη που με δυσκολία αγωνίζεται να τα βγάλει πέρα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η ΓΕΝΟΠ, ως τον Αύγουστο είχε κοπεί το ρεύμα σε 175.000 καταναλωτές, εκ των οποίων οι 60.000 δεν έκαναν επανασύνδεση.

«Όταν μαζί αντιστεκόμασταν σε απαράδεκτες πολιτικές, αγωνιζόμασταν να μην περάσουν καταστροφικές αποφάσεις σε βάρος της Επιχείρησης, διακόπταμε τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. κάναμε συνδιοίκηση;» διερωτάται η Ομοσπονδία.

«Η στάση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν εμπεριέχει έλλειμμα ευθύνης απέναντι στη χώρα αλλά περίσσευμα κοινωνικής ευαισθησίας απέναντι στον άνεργο και τον μεροκαματιάρη» καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ΔΑΚΕ της ΓΕΝΟΠ αναφέρει, εξάλλου, σε ξεχωριστή ανακοίνωση: «Οφείλουν να γνωρίζουν οι εκφραστές της τρόικας και του ΔΝΤ ότι δεν μπορούν να φορτώνουν στη ΔΕΗ την ανικανότητά τους στην καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα μετά την πρώτη αντίδραση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ότι δεν θα επιτρέψει τη διακοπή ρεύματος σε όσους καταναλωτές δεν πληρώσουν το τέλος, ακολούθησε η απάντηση της κυβέρνησης, ότι η εποχή της συνδιοίκησης στη ΔΕΗ έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί, και η επισήμανση της ΝΔ, ότι «κανένας Φωτόπουλος δεν μπορεί να εμποδίζει την εφαρμογή των νόμων».