Με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη και με την ευθύνη του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων και της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ διοργανώθηκε σήμερα, στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος, εθελοντική αιμοδοσία με τη συνδρομή της ειδικής μονάδας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Η γραμματέας του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων Μαρία Δημητρακοπούλου – Σιούνα ανακοίνωσε παράλληλα την ίδρυση της Τράπεζας Αίματος του ΠΑΣΟΚ με τίτλο «Σταγόνες Ζωής».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρευρέθηκε στη εθελοντική αιμοδοσία και ευχαρίστησε τους νέους και τα στελέχη που συνέβαλαν στη σημερινή σημαντική πρωτοβουλία. Αμέσως μετά η Φώφη Γεννηματά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Στο ΠΑΣΟΚ ιδρύσαμε Τράπεζα Αίματος με την επωνυμία «Σταγόνες Ζωής» και διοργανώνουμε σήμερα εθελοντική αιμοδοσία στα γραφεία μας. Θέλουμε με αυτόν τον τρόπο, με τις μικρές μας δυνάμεις να συμβάλουμε στην ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Μόνο το 52% του αίματος προέρχεται από εθελοντές αιμοδότες. Το υπόλοιπο καλύπτεται είτε από τους συγγενείς των ασθενών, είτε από εισαγωγές. Σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη, όπου σχεδόν το 100% του αίματος προέρχεται από την εθελοντική αιμοδοσία.

Με τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, μπορούμε να ξεπεράσουμε τον φόβο και κυρίως να αντιμετωπίσουμε την αδιαφορία σε σχέση με την αιμοδοσία και έτσι στην πράξη να στηρίξουμε τον κρίκο αλληλεγγύης που είναι «αιμοδότης – αίμα – ασθενής».