Η κυπριακή εταιρία Torcaso Investments Limited, με έδρα τη Λευκωσία και φορολογικά στοιχεία στην Αθήνα, δημιουργήθηκε το 1999 από ομάδα νομικών και εκπροσωπείται στην Ελλάδα από γνωστό δικηγορικό γραφείο.

Το απόγευμα της Τρίτης, ο επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες ενέργειες, Γιώργος Γκρόζος αποκάλυψε ότι ο Νίκος Ζίβρας, ξάδερφος του Άκη Τσοχατζόπουλου,  είναι όντως ο ιδρυτής της «Torcaso ».

Η πραγματική μάλιστα δικαιούχος της οff shore εταιρίας «Ρασσαντέλ» είναι η Μονή Βατοπεδίου όπως αποκάλυψε, καταθέτοντας στην Βουλή, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Αναστάσιος Γαβριηλίδης.

Η «Torcaso » είναι η οff shore εταιρία στην οποία ανήκε στο παρελθόν η οικία του Άκη Τσοχατζόπουλου στη Διονυσίου Αεροπαγίτου, ενώ εμφανίζεται να έχει συναλλαγές με τη Μονή Βατοπεδίου.

Ωστόσο, ο επιχειρηματίας Γ. Σαχπατζίδη, σε κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή, είχε δηλώσει ότι δεν έχει καμία σχέση με το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο οποίο διαμένει ο Άκης Τσοχατζόπουλος, καθώς ο ίδιος αγόρασε την Torcaso το 2006 και η αγορά του συγκεκριμένου ακινήτου από την εξωχώρια εταιρεία είχε γίνει το 2001.

Πηγή: protothema.gr