Στέφανος Μάνος: Όπως κάνει κάθε σατράπης, το κράτος απειλεί

«Μάτωσε η Ελλάδα, έχασε η Ελλάδα, μειώθηκαν όλες οι περιουσίες»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:46
14/05/2016
Στέφανος Μάνος: Όπως κάνει κάθε σατράπης, το κράτος απειλεί
7
loading

«Στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, με τις δυνάμεις του εθνικιστικού λαϊκισμού να αλωνίζουν ανεξέλεγκτα, οι πολιτικοί του ορθού λόγου έχουν συμφέρον και υποχρέωση να πορευτούν διαλεγόμενοι χωρίς προσήλωση σε στερεότυπα και χωρίς παρωπίδες», τόνισε ο Στέφανος Μάνος στον χαιρετισμός του στο 4ο Συνέδριο της Δράσης.

Σύμφωνα με τον κ. Μάνο, «είναι, ελπίζω, φανερό σε όλους ότι για να ανακάμψει η Ελλάδα χρειάζεται μια στιβαρή τελείως καινούργια πολιτική που θα ευνοήσει τις επενδύσεις που αυτές θα δημιουργήσουν πλούτο και θα δώσουν δουλειά στους νέους ανθρώπους. Αυτό είναι φανερό.

Λιγότερο φανερό, αν όχι κρυφό, είναι ότι πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να ανατρέψουμε την κρατική σατραπεία».

Ο χαιρετισμός του Στέφανου Μάνου:

«Η Δράση ιδρύθηκε πριν από 7 χρόνια, τον Μάρτιο του 2009.

Πριν γράψω τα λίγα λόγια του χαιρετισμού μου διάβασα για πολλοστή φορά την ιδρυτική μας διακήρυξη. Η ανάγνωση της διακήρυξης με τόνωσε ψυχικά. Είχαμε δίκιο. Συνιστώ σε όλους να την διαβάσουν. Ιδίως οι καλεσμένοι μας.

Οι εκλογικές επιδόσεις της Δράσης δεν ανταποκρίθηκαν στις ελπίδες μας. Δεν μπήκαμε στη Βουλή με συνέπεια να απουσιάζουμε και από τα μέσα ενημέρωσης. Αλλά και με σημαντικότερη συνέπεια ότι δεν μπορέσαμε να βάλουμε ένα φρένο στην κατρακύλα της Ελλάδας.

Μπορέσαμε όμως να αιμοδοτήσουμε με στελέχη και ιδέες άλλα κόμματα. Όπως η Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι και πιο πρόσφατα η Επόμενη Ελλάδα του κ. Ραγκούση. Το πολιτικό μας σύστημα, δυστυχώς, απεχθάνεται τις μεταγγίσεις. Τις δέχεται ασμένως αλλά δεν τις ομολογεί.

Στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, με τις δυνάμεις του εθνικιστικού λαϊκισμού να αλωνίζουν ανεξέλεγκτα, οι πολιτικοί του ορθού λόγου έχουν συμφέρον και υποχρέωση να πορευτούν διαλεγόμενοι χωρίς προσήλωση σε στερεότυπα και χωρίς παρωπίδες.

Οφείλουμε να αποδεχτούμε συμβιβασμούς, αφού οι πολιτικές και ιδεολογικές μας απόψεις έχουν διαφορετικές αφετηρίες και αναφορές, για να καταλήξουμε σε μια κοινή ισχυρή πρόταση για την Ελλάδα. Άλλωστε, χωρίς έντιμους συμβιβασμούς, η συζήτηση σε τέτοια θέματα δεν μπορεί να προχωρήσει.

Είναι, ελπίζω, φανερό σε όλους ότι για να ανακάμψει η Ελλάδα χρειάζεται μια στιβαρή τελείως καινούργια πολιτική που θα ευνοήσει τις επενδύσεις που αυτές θα δημιουργήσουν πλούτο και θα δώσουν δουλειά στους νέους ανθρώπους. Αυτό είναι φανερό.

Λιγότερο φανερό, αν όχι κρυφό, είναι ότι πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να ανατρέψουμε την κρατική σατραπεία.

Σκεφτείτε: Τα τελευταία 7 χρόνια το κράτος, το δικό μας κράτος, γράπωσε την ευκαιρία των μνημονίων για να επιβάλλει τη στυγνή, τυραννική του εξουσία στον άτυχο Ελληνικό λαό.

Πόσες αποδείξεις χρειάζονται; Οι συνεχώς αυξανόμενοι φόροι στο εισόδημα, στην περιουσία, σε ό,τι κινείται, πληρώνονται για να συντηρείται αλώβητο το κράτος.

Μάτωσε η Ελλάδα, έχασε η Ελλάδα, μειώθηκαν όλες οι περιουσίες, αλλά τα 600 εκ. ευρώ ετησίως θα συνεχίσουν να πληρώνονται στο ταμείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ! Και, όπως κάνει κάθε σατράπης, το κράτος απειλεί. Έφοδοι της οικονομικής αστυνομίας στα σπίτια, κατάργηση του τραπεζικού απορρήτου, πρόστιμα, απειλές φυλάκισης, κατασχέσεις, εκποιήσεις, capital controls. Πέπλος φόβου σκεπάζει όσους δεν είναι μέρος του κράτους.

Αν δεν ανατραπεί η κρατική σατραπεία δεν θα υπάρξουν επενδύσεις. Χωρίς επενδύσεις δεν θα έχουμε ανάπτυξη. Του χρόνου θα είναι χειρότερα από φέτος.

Αυτή την κατάσταση πρέπει όλοι μαζί να ανατρέψουμε. Μη ξεγελιέστε, στην τυραννία του κράτους οφείλεται η χρεοκοπία της Ελλάδας και η 7-ετής αναποτελεσματικότητα των μνημονίων. Στις χώρες όπου το κράτος δεν είναι σατράπης αλλά υπηρέτης του λαού, τα μνημόνια κατόρθωσαν να ανατάξουν την οικονομία.

Η αλήθεια είναι, και η αλήθεια πρέπει να λέγεται, ότι η Ν.Δ. των όψιμων χρόνων συνετέλεσε δια των κυβερνητικών στελεχών της στην εγκαθίδρυση της κρατικής τυραννίας. Θυμηθείτε τις εκατοντάδες χιλιάδες προσλήψεις σατραπίσκων από την κυβέρνηση Καραμανλή Παυλόπουλου. Αυτούς όλους τους πληρώνουν σήμερα, οι στυμμένες λεμονόκουπες, του απομένοντος παραγωγικού τομέα της οικονομίας. Και αν δεν πληρώσουν διώκονται. Σκύβουν λοιπόν το κεφάλι και πληρώνουν.

Κατανοώ την δυσκολία της Νέας Δημοκρατίας να αναγνωρίσει το μοιραίο λάθος της. Αυτό όμως έγινε στο παρελθόν. Τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον τύραννο. Μόνο αυτό πρέπει να καθοδηγεί τη σκέψη μας.

Ο στόχος δεν είναι να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και να μας μείνει το κράτος τύραννος. Τελικός στόχος πρέπει να είναι η εξόντωση της τυραννίας και η ανάκτηση της ελευθερίας μας σε ένα κράτος δικαίου.

Επιτρέψετε μου ένα διαφωτιστικό, κατά τη γνώμη μου, παραλληλισμό. Θα έχετε διαβάσει οι περισσότεροι ή δει στο σινεμά την ιστορία του Ρομπέν των δασών. Ο κακός πρίγκιπας Ιωάννης εκπροσωπεί το κράτος αδίκου και σήμερα χρησιμοποιεί ως Σερίφη του Νότιγχαμ τον ΣΥΡΙΖΑ για να καταπιέζει, φορολογεί και τρομοκρατεί τους πολίτες. Στην περίπτωσή μας οι σερίφηδες αποδείχτηκαν αναλώσιμοι. Το κράτος αδίκου όμως έμεινε. Αυτό πρέπει να νικηθεί. Όχι μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ μας οφείλουμε να διαλεχτούμε και να αποδεχτούμε συμβιβασμούς, ξεπερνώντας τις διαφορετικές μας αφετηρίες και αναφορές για να καταλήξουμε σε μια κοινή ισχυρή πρόταση για την Ελλάδα. Αυτό είναι το καθήκον μας!».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar PanosGianaros

  ΑΥΤΟΣ Ο ...... ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟΚΡΑΣΣΑ ,ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΔΕΞΙΑΝΤΖΕΣ ΤΟΥ [...] ..... ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΗ...!

  ΤΟ 1978 ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η Ε.Α.Β ΣΤΗΝ ΤΑΝΑΓΡΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ.
  ΤΟ 1981 ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ...!

  ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΓΝΩΣΤΗ ΛΟΚΧΗΝΤ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ---- ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ..!

  ΑΝΤΙΘΕΤΑ , ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΑ ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ , ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ .... ΕΝΟΙΚΙΟ...!

  Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ .... ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΗΝ ΛΟΚΧΗΝΤ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Α.Β .... ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΔΙΑΦΥΓΟΝΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ...!

  Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΗΝ Ε.Α.Β.

  ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 1989 ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ..!
  ΞΑΝΑΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΛΟΚΧΗΝΤ ΣΤΗΝ Ε.Α.Β ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΓΚΡΟΣΟ...!

  ΑΦΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙ Η ΛΟΚΧΗΝΤ ..... ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΛΟΚΧΗΝΤ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΟΚΧΗΝΤ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ....!

  ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ....!

  ΔΙΑΓΡΑΦΗΣΑΝ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Η ΘΗΤΕΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ..... ΒΡΩΜΙΚΗ...!

  ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ...!

  ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΘΥΜΑΜΑΙ...!

 2. avatar τοξοτης

  ποσο το πηγες το Α.Ε.Π. μαζι με τον Μητσοτακαρο με την ΝΕΟ φιλλελευθερη πολιτικη σας θυμασαι? \'η λογω ηλικιας αρχισες να ξεχνας γιατι όπως ανεφερες ξαναδιαβασες το καταστατικο αυτό κατι λεει ...

 3. avatar ΚΩΣΤΑΣ1

  Οτι πιο σοβαρο και (εμπεριστατωμενο) διαθετει η χωρα μας.
  Αυτος ο ... \"υπεροχος λαος\" ομως, τον τιμησε με 0,2%
  Μαζι και τον Α.Παπαδοπουλο,τον Γιαννιτση, και λοιπους.
  Και εδωσε 40% στον απατεωνα της Εκαλης, στον χοντρο απο τη Ραφηνα, στον ψευτρακο κλπ.

 4. avatar Γκιοζης Καρας

  Εχουμε ενα ειδος κρατους χτισμενο επανω σε σαπια θεμελια.
  Τα τελευταια χρονια εχουν δειξει ποσο σθεναρα και
  αποτελεσματικα συνεχιζει να υπαρχει. Αφηστε ολοι σας
  τα μεγαλα λογια και βρηκε τροπους να το εξαλειψετε.

 5. avatar thanos132

  Οτι καλυτερο διαθέτει η Ελλαδα σε πολιτικό!
  ιδέες πρωτοποριακές και καινοτόμες για τα ελληνικά δεδομένα.
  δείτε τις 5 ολοκληρωμένες προτάσεις του για την έξοδο απο την κρίση..

 6. avatar grexit

  Εγώ Στέφανε είμαι μαζί σου γιατί παρά την ηλικία σου και τις πολιτικές σου καταβολές είχες πάντα φρέσκιες και πρωτότυπες ιδέες και μάλιστα εμπεριστατωμένες, όπως τότε που πρότεινες πλήρη κατάργηση του ΙΚΑ (όχι σαν θεσμό αλλά σαν οργανισμό). Δυστυχώς οι ψηφοφόροι αποφάσισαν να στείλουν την Ένωση Κεντρώων για πλάκα στη Βουλή. Αν στέλνανε τη ΔΡΑΣΗ, έστω για πλάκα, μπορεί και να είμαστε λίγο καλύτερα σήμερα.

 7. avatar Θεριστής

  Αν αυτοί είχαν στα χέρια τους την τύχη της χώρας δεν θα είχαμε χρεωκοπήσει. Δυστυχώς ο λαός πιστεύει τους μεγαλόστομους δημαγωγούς παλιάτσους της ανίκανης αριστεράς και λαικής δεξιάς.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει