Τις ιδρυτικές αξίες και τους στόχους της «Πλεύσης Ελευθερίας» θα παρουσιάσει σήμερα η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου στις 7 το απόγευμα στο Θέατρο Χυτήριο και όπως η ίδια επισημαίνει θα σημάνει την «πλεύση μας προς το μέλλον».

Στο νέο σύμβολο του κόμματος τα έξι πανιά του καραβιού της «Πλεύσης Ελευθερίας» σε σχήμα «Δ» συμβολίζουν την: Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Διαφάνεια, Δικαιώματα, Διαγραφή χρέους και Διεκδίκηση Γερμανικών οφειλών.

«Ξεκινάμε τον συλλογικό αγώνα μας, για την απελευθέρωση του λαού και της πατρίδας μας από τα μνημονιακά δεσμά. Ανοίγουμε πανιά προς ένα μέλλον ελευθερίας, δημοκρατίας και δικαιοσύνης. Με διαφάνεια και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες. Για τη διαγραφή του δημοσίου χρέους. Για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών και κάθε αξίωσης της χώρας. Για την δικαίωση του λαού μας και των αγώνων του, την ανάκτηση της δημοκρατικής κυριαρχίας» λέει, μεταξύ άλλων, η κ. Κωνσταντοπούλου.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής θέλει το νέο κόμμα «να αποτελέσει συστατικό κύτταρο ενός κινήματος κι ενός μετώπου, στο οποίο θα συναντηθούμε με κινηματικές, κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, με τις οποίες θα μας συνδέουν κοινές αφετηρίες, αξίες και στόχοι. Δεν είμαστε κόμμα στελεχών, σύμπραξης ή ανακύκλωσης προσωπικοτήτων.Δεν είμαστε κόμμα μηχανισμών ή εσωτερικών ισορροπιών. Φιλοδοξούμε να είμαστε κόμμα-κίνημα, μέσα απ’ την κοινωνία, μέσα από τις ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις και τους ζωντανούς ανθρώπους, που δεν σκύβουν το κεφάλι, δεν υποτάσσονται, αντιστέκονται, διεκδικούν, νικούν».