Αν δεν συνδυαστεί η αποπληρωμή του χρέους με ρήτρα ανάπτυξης είναι σαν να «ταΐζουμε το Μινώταυρο με τις σάρκες μας», δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, υπογραμμίζοντας ότι η εφαρμογή της αποτελεί και ιστορική υποχρέωση της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα.

«Η μάχη θα συνεχιστεί και εμείς θα επιμείνουμε στη ρήτρα ανάπτυξης. Αυτό είναι και μια ιστορική υποχρέωση της Γερμανίας απέναντί μας» επισήμανε ο κ. Μηταφίδης, υπενθυμίζοντας ότι μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο οι νικήτριες δυνάμεις φρόντισαν, οι υποχρεώσεις της Γερμανίας να αποπληρώνονται με ρήτρα ανάπτυξης. «Αλλιώς είναι σαν να ταΐζουμε τον Μινώταυρο με τις σάρκες μας. Αυτό ζητούν;» πρόσθεσε, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» και σχολιάζοντας την άρνηση των δανειστών να την εφαρμόσουν, ή να τη μεταθέσουν μετά το 2022.

Εξάλλου, ο κ. Μηταφίδης αναφερόμενος στις απαιτήσεις των δανειστών, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δίνει καθημερινά μάχη «σώμα με σώμα», γεγονός –που όπως είπε– επιβεβαιώνεται και από το περιεχόμενο της συνομιλίας Τόμσεν-Βελκουλέσκου. Όπως ανέφερε, πάγια θέση της κυβέρνησης είναι, η Ελλάδα δεν κάνει ούτε μια γραμμή πίσω από τα όσα συμφωνήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι. Επιπλέον, εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι δεν υπήρξαν στην Ελλάδα αντιδράσεις από τα όσα αποκαλύφθηκαν στον υποκλαπέντα διάλογο μεταξύ των δύο εκπροσώπων του ΔΝΤ.

«Θα περίμενε κανείς να υπάρξει τουλάχιστον μια συσπείρωση απέναντι σ΄ αυτό το γεγονός», σχολίασε ο κ. Μηταφίδης.