Αμανατίδης: Να φέρουμε κοντά την παλιά και τη νέα διασπορά

«Μπορούμε και πρέπει να βρούμε τρόπους να σταματήσουμε την εξαγωγή εγκεφάλων από την Ελλάδα»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22:58
03/03/2016
Αμανατίδης: Να φέρουμε κοντά την παλιά και τη νέα διασπορά
2
loading

Την ανάγκη ενίσχυσης των δεσμών ανάμεσα στην νέα και την παλιά ελληνική διασπορά και της δικτύωσης με την μητέρα πατρίδα, τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Ο κ. Αμανατιδης τόνισε ότι η ομογένεια διατηρεί άρρηκτους δεσμούς με την πατρίδα αλλά είναι αναγκαία και η δικτύωση ιδιαίτερα των Ελλήνων νέων επιστημόνων που λόγω της κρίσης έχουν φύγει από την πατρίδα. «Τα χρόνια της κρίσης μας έδειξαν ότι πρέπει να αναπτύξουμε μια θετική στρατηγική στο θέμα της διασποράς», τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών. »Μπορούμε και πρέπει να βρούμε τρόπους να σταματήσουμε την εξαγωγή εγκεφάλων από την Ελλάδα που αποτελεί αιμορραγία για τη χώρα σε συνδυασμό με την τεράστια προσπάθεια για το ξεπέρασμα της κρίσης, τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, τον νέο αναπτυξιακό νόμο και την αντιμετώπιση του προβλήματος του δημοσίου χρέους» πρόσθεσε.

Επίσκεψη στο ελληνικό σχολείο του Λονδίνου

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε το μοναδικό ελληνικό σχολείο του Λονδίνου στο Άκτον, όπου συζήτησε με τους δασκάλους τα προβλήματα του ιδρύματος. Το σχολείο διαθέτει 81 μαθητές Δημοτικού και 18 παιδιά που πηγαίνουν στο νηπιαγωγείο. «Η ελληνική γλώσσα είναι αυτό που κρατά ενωμένους τους Έλληνες της διασποράς», τόνισε ο κ. Αμανατίδης. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι εντός του μηνός θα καθιερωθεί με απόφαση της ελληνικής Βουλής "Ημέρα Ελληνοφωνίας". Η Ημέρα αυτή θα είναι η 20η Μαΐου -που θεωρείται η ημέρα γέννησης του Σωκράτη. Η κυβέρνηση θα ζητήσει μάλιστα να τεθεί η Ημέρα Ελληνοφωνίας υπό την αιγίδα της UNESCO.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε, τέλος, και τον αρχιεπίσκοπο Μ. Βρετανίας και Θυατείρων Γρηγόριο, με τον οποίο συζήτησε θέματα της εκκλησίας.

 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Εξαγωγή νεφρών , καρδιάς κτλ

    Αφήστε τα μυαλά. Αυτά τελείωσαν. Εξαγωγή νεφρών, σπλήνας ... Αυτά μετράνε

  2. avatar te

    δεν πειραζει κυριε αμανατιδη ξερετε εσεις
    κανουμε εξαγωγη τους ελληνες και εισαγουμε φθηνοτερα μυαλα
    ειναι και αυτος ενας τροπος να κανετε οικονομια για να περισεψει κανα ευρω για τους κρατικοδιαιτους κολητους

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει