Στοιχεία του Ελληνοβουλγαρικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος, παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, για να απαντήσει στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι η εικόνα που εμφανίζει περί «κύματος φυγής των ελληνικών επιχειρήσεων προς την Βουλγαρία», είναι «παραπλανητική».

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε ότι στη γείτονα χώρα μετέφεραν τις δραστηριότητές τους 60.000 επιχειρήσεις τους τελευταίους τρεις-τέσσερις μήνες, κάτι που ο κ. Σταθάκης σχολίασε ως «καταστροφολογία», κατηγορώντας τη ΝΔ για «προβολή ατεκμηρίωτων ισχυρισμών».

Ο υπουργός Οικονομίας, επικαλέστηκε στοιχεία, τα οποία παρουσίασε ο πρόεδρος του Ελληνοβουλγαρικού Επιμελητήριου Βορείου Ελλάδος, σύμφωνα με τα οποία: ενώ στις 31 Δεκεμβρίου του 2014, το σύνολο των ελληνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνταν στη Βουλγαρία ήταν 11.000 -εκ των οποίων 9.000 δεν είχαν ούτε έναν απασχολούμενο και οι 6.000 είχαν μηδενική δραστηριότητα- στις 31 Δεκεμβρίου του 2015 υπήρξαν περίπου 2.000 νέες εγγραφές, οι οποίες, όμως, στο σύνολό τους δεν δημιούργησαν ούτε μία νέα θέση εργασίας.