«Οι αναφορές στις μαύρες σελίδες του χουντικού παρελθόντος στη χώρα μας εκπλήσσουν αρνητικά», αναφέρει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, απαντώντας στην ανακοίνωση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρου Παπαθεοδώρου.

Στην ανακοίνωσή της η ΓΓΕΕ υπενθυμίζει ότι «ο ίδιος είχε υπερψηφίσει πολλές από τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, το οποίο υποκρίνεται ότι μόλις ανακάλυψε», και προσθέτει ότι «η ρύθμιση που φέρνει ο νόμος καταργεί το αδιαφανές καθεστώς παράλληλης απασχόλησης των δημοσιογράφων που εργάζονται στο Δημόσιο, το οποίο και πρέπει να σταματήσει».

«Εξακολουθούμε να ελπίζουμε ότι τέτοιου τύπου ακρότητες δεν εκφράζουν το χώρο που εκπροσωπεί στη Βουλή ο κ. Παπαθεοδώρου», καταλήγει η ανακοίνωση της ΓΓΕΕ.

Ο κ. Παπαθεοδώρου σε δήλωση του, με αφορμή την τροπολογία του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, η οποία προβλέπει ότι τα κριτήρια της παράλληλης απασχόλησης των δημοσιογράφων που εργάζονται στην ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη ΓΓΕΕ θα οριστούν με υπουργική απόφαση, κατηγόρησε, μεταξύ άλλων, τον υπουργό για «εξουσιαστικές φαντασιώσεις» που «γίνονται καθημερινά οι εφιάλτες του πλουραλισμού της ενημέρωσης και της ελευθεροτυπίας» και ότι «ο ενδόμυχος πόθος του είναι να ζει στον “ευτυχισμένο” κόσμο της ΥΕΝΕΔ και αυτός να είναι ο Γεωργαλάς».