Την εγκατάλειψη του σχεδίου εκτροπής του Αχελώου και τη δρομολόγηση της λειτουργίας του υδροηλεκτρικού φράγματος της Μεσοχώρας ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σε αυτοδιοικητικούς φορείς της περιοχής, με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και με εκπροσώπους επιστημονικών φορέων, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες.

Όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης, η κυβέρνηση δεν συζητά το ενδεχόμενο εκτροπής του Αχελώου, το οποίο χαρακτήρισε ως «χίμαιρα» που λειτούργησε επί χρόνια ανασταλτικά για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, καθώς στέρησε από την Θεσσαλία πολλά μικρότερα έργα ζωτικής σημασίας, που θα διατηρούσαν και θα αξιοποιούσαν τους υφιστάμενους υδατικούς πόρους της. Ανέφερε επίσης ότι το φράγμα της Μεσοχώρας θα λειτουργήσει ανεξάρτητα από την εκτροπή.

Ήδη δρομολογείται η σύσταση επιτροπής, από κοινού με τη ΔΕΗ, προκειμένου να εξεταστούν όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με την λειτουργία του φράγματος προκειμένου να εξασφαλιστεί η βέλτιστη λύση για τους κατοίκους και για το θέμα της μεταφοράς του οικισμού.