«Με όλο τον σεβασμό στον αγώνα των αγροτών, θα ήθελα να επισημάνω ότι η κυβέρνηση στοχεύει στο να προστατεύσει -και μέσα από το ασφαλιστικό και μέσα από το φορολογικό- εκείνους που είναι πραγματικά αγρότες, γιατί δεν είναι όλοι πραγματικά αγρότες. Είναι κάποιοι που ασκούν και άλλο επάγγελμα εκτός από το ότι καλλιεργούν κάποια στρέμματα και καρπώνονται μεγάλα ποσά επιδοτήσεων σε βάρος αυτών που είναι πραγματικά “καθαρόαιμοι” αγρότες», ανέφερε η Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σε συνέντευξή της το πρωί της Τρίτης στο Mega.

Σύμφωνα με την ίδια, όταν γίνει το Μητρώο Αγροτών, η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει απολύτως, προσθέτοντας: «Αυτοί που είναι πραγματικοί αγρότες θα πρέπει να καταλάβουν ότι η κυβέρνηση δεν τους έχει απέναντι. Δεν είμαστε σε διαφορετικές πλευρές του τραπεζιού, είμαστε από την ίδια πλευρά του τραπεζιού και προσπαθούμε να βρούμε λύση. Είμαι η τελευταία που θα πω πως το προσχέδιο για το ασφαλιστικό δεν θέλει βελτιώσεις και αλλαγές. Σαφέστατα θέλει βελτιώσεις και το έχουν αποδεχθεί και ο αρμόδιος υπουργός και ο πρωθυπουργός».

Σε ό,τι αφορά το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, σημείωσε ότι ο αρμόδιος υπουργός «θα πρέπει να φροντίσει να υπάρξει μια ισόρροπη και δίκαιη κατανομή, γιατί «φοβάμαι ότι σε διαφορετική περίπτωση η εισφοροδιαφυγή και η φοροδιαφυγή θα αυξηθούν πολύ κι αυτό θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα. Γι’ αυτό πρέπει να γίνουν διορθωτικές κινήσεις».

«Δεν μπορεί να γίνει δεκτό να πετάνε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τον λίθο του αναθέματος στη σημερινή κυβέρνηση και να μην αναλογίζονται ότι παραδώσανε ένα καταρημαγμένο σύστημα στο ασφαλιστικό», ανέφερε η κ. Χρυσοβελώνη.

Κληθείσα να σχολιάσει δημοσιεύματα για το ενδιαφέρον Τούρκου επιχειρηματία να αγοράσει τηλεοπτικό κανάλι και για συζήτηση του θέματος με τον πρωθυπουργό, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, σημείωσε: «το ότι μπορεί να συζήτησε με τον πρωθυπουργό ένας επιχειρηματίας των ΜΜΕ, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Δεν μπορούμε να αναφερόμαστε σε ένα θέμα χωρίς να υπάρχει το παραμικρό δεδομένο. Για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, εξάλλου, ο πρωθυπουργός ήταν απολύτως σαφής ότι θα γίνει διεθνής διαγωνισμός με διαφανείς όρους».