«Είναι και συνταγματική επιταγή, αλλά και μέγιστη κοινωνική ανάγκη το πώς θα διασφαλιστεί καλύτερα και πληρέστερα ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της εκπαίδευσης. Σε αυτό είμαστε απόλυτοι ως ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» αναφορικά με της απόψεις του βουλευτή Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη για τη δημόσια παιδεία.

«Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε βουλευτή να εκφράζει τις απόψεις του, γνωρίζοντας, βέβαια, ότι αυτές μπορεί να απέχουν τρομακτικά από τις συλλογικά διαμορφωμένες και χρόνια κατατεθειμένες απόψεις και θέσεις του κόμματός του», είπε η κ. Σβίγκου για να επισημάνει, τελικά, ότι «υπάρχει απόλυτη αντίθεση σε οποιαδήποτε τέτοια σκέψη, είτε μιλάμε για αύξηση της συνδρομής από την πλευρά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, είτε μιλάμε για την επιβολή διδάκτρων».

«Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι οι γονείς, όντως, πληρώνουν υπέρογκα ποσά για να καλύψουν τις ελλείψεις της δημόσιας εκπαίδευσης, όπως, επίσης, πληρώνουν υπέρογκα ποσά για μία εκπαίδευση, η οποία είναι καθαρά προσανατολισμένη στη βαθμοθηρία, έχει στον πυρήνα της ένα εξετασιοκεντρικό και ανταγωνιστικό σύστημα, το οποίο πρέπει να αλλάξουμε» σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε την ανάγκη να στηριχθεί υλικοτεχνικά το δημόσιο σχολείο, να αλλάξει η ίδια η φιλοσοφία της εκπαίδευσης και ο τρόπος με τον οποίο μαθαίνουν οι μαθητές.