«Η ΝΔ είναι μία, ο αρχηγός είναι ένας, τα στελέχη είναι πολύ συγκεκριμένα και ο καθένας έχει τη δικιά του υπεραξία η οποία είναι απολύτως σεβαστή και υπολογίσιμη», δήλωσε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ.

Μιλώντας στον Real FM για το αν ο νέος πρόεδρος της ΝΔ είναι διατεθειμένος να απαλλάξει το κόμμα από τα βαρίδια, τοποθετώντας νέα στελέχη από την κοινωνία, ο κ. Αυγενάκης, οποίος σύμφωνα με πληροφορίες προορίζεται για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ του κόμματος, σχολίασε σχετικά: «Αν δεν το κάνει θα είναι ασυνεπής με αυτά που προεκλογικά έλεγε, σε ότι αφορά τη σύνθεση και σε ότι αφορά την ανακατάταξη, την ανανέωση. Άρα αυτομάτως σας απαντώ πως “ναι” θα γίνει. Ωστόσο τρέχω να προσθέσω ότι αυτό δεν γίνεται κόβοντας κεφάλια, αλλά σεβόμενος την ιστορία και την πορεία του καθενός μέσα στη ΝΔ και στην ευρύτερη παράταξή μας».

Και συμπλήρωσε: «Αλίμονο κι αν κάθε τι καινούργιο έρχεται να ακυρώσει, να διαγράψει, να αποκεφαλίσει το παλιό. Έτσι δεν κάνεις κόμμα, έτσι κάνεις τσιφλικάτα. Εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τέτοια πράγματα. Εδώ υπάρχει μία διάθεση σύνθεσης και σεβασμού. Ο παλαιός, ο παλαιότερος, ή ο ακόμη πιο παλιός είτε είναι εν ενεργεία, ή έστω ενεργός πολίτης που παρακολουθεί και είναι διαθέσιμος να συνδράμει με τον λόγο του, με τη συμβολή του είναι πάντοτε καλοδεχούμενος. Η ΝΔ έχει μία ιστορία 40 και πλέον ετών, αλίμονο κι αν διαγράφεις έτσι απλά στελέχη που πάλεψαν, δούλεψαν, μάτωσαν σε άλλες εποχές, σε άλλες περιόδους».