Διείσδυση του Κυριάκου Μητσοτάκη στους βουλευτές του κόμματος του φοβάται ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος, προς το παρόν τηρεί στάση αναμονής. Ωστόσο στελέχη και βουλευτές του κόμματος τοποθετούνται ήδη θετικά προς τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ περιμένουν πρωτοβουλίες από τον κ. Θεοδωράκη.

«Η εκλογή του δεν είναι αδιάφορη, έχει πολιτικό ενδιαφέρον», δήλωσε ο Σπύρος Λυκούδης, με καλά λόγια μιλούν επίσης η Αντιγόνη Λυμπεράκη και ο Πέτρος Τατσόπουλος, ενώ και ο Χάρης Θεοχάρης σημείωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Θετικό ότι ο κόσμος αρχίζει να πιστεύει σκληρές αλήθειες, αντίθετα με όσους λένε ότι δεν κερδίζεις εκλογές χωρίς ψέματα/λαϊκισμό».

Σε κάθε περίπτωση άμεσες πρωτοβουλίες ζητούν από τον κ. Θεοδωράκη οι κ. κ. Σ. Λυκούδης και Χ. Θεοχάρης.

«Το Ποτάμι είναι υποχρεωμένο πλέον να προσδιορίσει με ακρίβεια το δικό του πολιτικό στίγμα», είπε χθες ο κ. Λυκούδης και προέβλεψε πως «μόνον αν η παράταξη αποσαφηνίσει τα πολιτικά της χαρακτηριστικά ο κόσμος δεν θα επηρεαστεί από την εκλογή Μητσοτάκη».

«Κάθε αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού υποχρεώνει όλους τους συμμετέχοντες σε επαναπροσδιορισμό της θέσης τους και σε ανάλογες κινήσεις», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Θεοχάρης, ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε «ελπιδοφόρα» την εκλογή Μητσοτάκη προβλέποντας ότι θα επισπεύσει τις εκλογές.