«Οποιοσδήποτε κερδίσει τις εκλογές είμαι σίγουρος ότι το πρώτο που θα κάνει είναι να ανοίξει τις φτερούγες του και να αγκαλιάσει όσο γίνεται μεγαλύτερο κομμάτι των φίλων της Νέας Δημοκρατίας» δήλωσε, μιλώντας στο Πρακτορείο fm ο βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης.

«Στόχος του, οποιοσδήποτε είναι πρόεδρος την επόμενη μέρα, θα είναι, όχι μόνο να εκσυγχρονίσει το κόμμα, όχι μόνο να θεμελιώσει και να ενισχύσει τις βασικές αξίες πάνω στις οποίες στηρίζεται, αλλά να ασκήσει μία ισχυρή αντιπολίτευση, να αναδείξει τις τρομερές αδυναμίες μιας κυβέρνησης, που νομίζω ότι οι επιδόσεις της είναι σε όλους τους τομείς κάτω από τη βάση, και να αρθρώσει έναν ισχυρό ενδυναμωμένο και εμπλουτισμένο με προτάσεις λόγο, για να δείξει και στον κόσμο ότι υπάρχει μία εναλλακτική λύση» είπε ο κ. Καλαφάτης.

Σε ό,τι αφορά την εκλογική διαδικασία στη ΝΔ, ο βουλευτής του κόμματος εξέφρασε την άποψη ότι «είναι μία δοκιμασία, αλλά είναι και ένα φυσικό φαινόμενο, όταν κλείνει ένας κύκλος και πάμε σε μία επόμενη φάση, όπως είναι αυτής της εκλογής του νέου αρχηγού».

Σημείωσε δε ότι η αναβολή των εσωκομματικών εκλογών, λόγω τεχνικής αδυναμίας διεξαγωγής τους «πήρε παραπάνω από τις διαστάσεις από αυτές που αναλογούσαν», εκτιμώντας ότι «μέσα από αυτή τη διαδικασία, με όλα αυτά τα φαινόμενα, γκρίνιες και αντιπαραθέσεις η ΝΔ θα βγει και ενωμένη και ανανεωμένη και δυναμωμένη».

«Το ζητούμενο είναι η επόμενη μέρα, πώς θα συνδέσει ό,τι υγιές και καλό έχουμε χτίσει σαν ΝΔ, να το κρατήσουμε, να το ενισχύσουμε και να ανοίξουμε και να προσθέσουμε καινούρια στοιχεία σε επίπεδο ιδεών, προσώπων» είπε ο κ. Καλαφάτης.