Για εκλογικό Φθινόπωρο προετοιμάζεται η ΝΔ και δεν το κρύβει. Ήδη με εντολή του Α. Σαμαρά ο γραμματέας του κόμματος κ. Α. Λυκουρέτζος απέστειλε εγκύκλιο προς όλα τα στελέχη που επιθυμούν να πολιτευτούν και κατέχουν κομματικά αξιώματα να παραιτηθούν ώστε το τηρηθεί η αρχή της ισότητας των υποψηφίων.

Ήδη για τον λόγο αυτό παραιτήθηκε ο γραμματέας οργανωτικού της ΝΔ. Παράλληλα και με αφορμή το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος η ΝΔ θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα μια σειρά εκδηλώσεων και ημερίδων σε ολόκληρη τη χώρα ενώ ο ίδιος ο Α. Σαμαράς προετοιμάζει περιοδείες αμέσως μετά το Δεκαπενταύγουστο.

Όπως επισημαίνουν στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών με δεδομένο μάλιστα ότι η κυβέρνηση έχει μπροστά της την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και την εφαρμογή ενός πολύ δύσκολου μεσοπρόθεσμου».

Εκτός όμως από το σενάριο που θέλει την κυβέρνηση να πηγαίνει εξ ανάγκης σε εκλογές υπάρχει και το σενάριο της προσφυγής στις κάλπες αν διαπιστωθεί από τα κυβερνητικά επιτελεία κάποια ανάκαμψη των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος μετά την νέα συμφωνία των Βρυξελλών…