Με κομμένη την ανάσα περιμένει σήμερα η Ευρώπη -κι όχι μόνο- τα αποτελέσματα της έκτακτης συνόδου κορυφής. Στην Αθήνα η αγωνία κορυφώνεται και ο πρωθυπουργός πρόκειται να συναντηθεί σήμερα πριν την έναρξη των εργασιών με την Γερμανίδα Καγκελάριο Α. Μέρκελ η οποία πιθανότατα κομίζει την γαλλογερμανική πρόταση «για το ζήτημα του ελληνικού χρέους» που συμφωνήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις με τον Ν. Σαρκοζί στο Βερολίνο παρόντος και του προέδρου της ΕΚΤ κ. Τρισέ.

«Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί κατέληξαν σε μία «κοινή θέση για το ζήτημα του ελληνικού χρέους», μετά από συζήτηση επτά ωρών στο Βερολίνο» δήλωσε ο Στέφεν Σέιμπερτ, εκπρόσωπος της κ. Μέρκελ.

Πάντως μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες παρέμενε άγνωστο το περιεχόμενο της πρότασης. Κυβερνητικοί παράγοντες εκτιμούσαν ότι αυτή προβλέπει τελικά την συμμετοχή των ιδιωτών.

Η παρουσία Τρισέ χθες στο Βερολίνο πιθανότατα ,εκτιμούσαν οι ίδιοι κύκλοι να σημαίνει ότι η ΕΚΤ θα συνδράμει τελικά εξασφαλίζοντας την ρευστότητα των τραπεζών.