Με τη συμμετοχή των επικεφαλής πολλών μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών θα διεξαχθεί σήμερα η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Bild.

Ανάμεσά τους, ο πρόεδρος της Deutsche Bank Γιόζεφ ‘Ακερμαν, ο οποίος θα λάβει μέρος στις συνομιλίες, σύμφωνα με τις πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας.

Οι εκπρόσωποι του τραπεζικού τομέα θα πρέπει να δώσουν το «πράσινο φως» για τη συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών στο δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, οι όροι του οποίου θα καθορισθούν κατά τη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών.

Η Γαλλία και η Γερμανία συμφώνησαν τις; πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε κοινή θέση ως προς το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας, έπειτα από επτάωρες (!) συνομιλίες ανάμεσα στον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

Η γαλλο-γερμανική συμφωνία αποτελεί «αναγκαία προϋπόθεση» για ευρωπαϊκή συμβιβαστική απόφαση στις Βρυξέλλες για ένα νέο σχέδιο στήριξης της Ελλάδας με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη, δήλωσε η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, Βαλερί Πεκρές. «Πρόκειται για αναγκαία προϋπόθεση για να καθησυχάσουμε τους εταίρους μας… Χρειάζεται η κατά το δυνατόν ευρύτερη συναίνεση και το πρώτο βήμα για τη συναίνεση αυτή ήταν προφανώς η συμφωνία για μία κοινή θέση», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2.