Επίθεση κατά των διεθνών οίκων αξιολόγησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος τους κατηγόρησε για «παιχνίδια» σε βάρος της ελληνικής οικονομίας και όχι μόνο, με στόχο την πτώχευση και στη συνέχεια την είσπραξη των ασφαλίστρων κινδύνου.

Ο κ. Καρατζαφέρης σε δήλωσή του στη ΝΕΤ εκτίμησε ότι οι οίκοι αξιολόγησης φαίνονται ισχυρότεροι από τους πολιτικούς, και αυτό -όπως είπε- δεν αφορά μόνον την Ελλάδα, αφού «παίζουν το ίδιο παιγνίδι με την Πορτογαλία προσπαθώντας να επιβάλλουν την πτώχευση για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντά τους».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. οι οίκοι αξιολόγησης «προσπαθούν να κερδίσουν τα ασφάλιστρα κινδύνου που ανέρχονται στο ποσόν των 100 δισ. ευρώ» και αναρωτήθηκε γιατί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα «φωνάζει για να στηριχθεί η Ελλάδα;».

Απαντώντας ο ίδιος εκτίμησε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιθυμεί τη στήριξη της χώρας μας «γιατί ακριβώς δεν γνωρίζει αν το σύστημα του αντέχει να δώσει αυτά τα 100 δισ. στα στοιχήματα που έχουν παιχτεί σε βάρος της Ελλάδας. Μιλάμε για ένα ντόμινο που θα παρασύρει ολόκληρη την Ευρώπη».

Ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι εξαιρετικά σημαντικό για την Ελλάδα και στηλίτευσε τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στους οίκους αξιολόγησης.

«Συζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση με τους οίκους αξιολόγησης που έχει απέναντι της κατά πόσον η είσοδος των ιδιωτών συνιστά ελεγχόμενη πτώχευση. Αυτό που τους είπαν είναι πως “εμείς” (σ.σ.: οι οίκοι αξιολόγησης) “αυτό το θεωρούμε πτώχευση, αλλά μετά από ένα διάστημα θα επαναφέρουμε, θα επανακατατάξουμε την Ελλάδα”.

Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι λένε “πάμε τώρα να πάρουμε τα ασφάλιστρα κινδύνου να κερδίσουν οι κερδοσκόποι και μετά θα επαναφέρουμε τα πράγματα εκεί που θέλουμε”», είπε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ και κατέληξε ότι «φτάσαμε στο σημείο η ηγεσία της Ευρώπης να συζητά μαζί τους αυτό το ενδεχόμενο».