«Ήταν σαφής στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Την επόμενη μέρα η χώρα θα έχει κυβέρνηση. Ο στρατηγικός μας στόχος είναι η αυτοδυναμία», ανέφερε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας σήμερα στον Real FM.

«Κανένα κόμμα από το 1974 μέχρι σήμερα που διεκδικούσε εξουσία, δηλαδή από τα δύο μεγάλο κόμματα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, δεν έφτασε στο τέρμα, είτε πρώτο ή είτε δεύτερο, χωρίς να “πιάσει” συσπείρωση 75%. O ΣΥΡΙΖΑ αυτήν την στιγμή είναι στο 55%. Προσδοκούμε ότι αν το πιάσουμε αυτό, μπορούμε να αγγίξουμε το όριο της αυτοδυναμίας», σημείωσε ακόμη.

«Μας βάζετε», συνέχισε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθηνών, «ένα ερώτημα λογικό, “τι θα κάνετε στην περίπτωση που δεν θα πάρετε αυτοδυναμία”. Εκείνο που μπορώ να πω αυτήν την στιγμή είναι πως, εφόσον ο ελληνικός λαός στείλει άλλο μήνυμα, οφείλουμε να το αναγνώσουμε με πολύ σοβαρότητα και προσοχή».

«Ως εκ τούτου, αυτό που είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει περιεχόμενο. Ποιοι θα είναι, πώς θα είναι δεν μπορούμε να μπούμε τώρα σε αυτήν την κουβέντα», επισήμανε ο ίδιος.