Ο πρόεδρος των Πρασίνων Γερμανίας, Τζεμ Έτζντεμιρ, χαιρέτισε την έγκριση του πακέτου μέτρων από την Ελληνική Βουλή και κάλεσε την ΕΕ και τη Γερμανία να επισπεύσουν την υλοποίηση των δικών τους δεσμεύσεων για την Ελλάδα.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου απέδειξε εκ νέου ότι τηρεί τις δεσμεύσεις του και ότι γνωρίζει πως η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος», τονίζει ο κ. Έτζντεμιρ στη γραπτή ανακοίνωση για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Ελληνική Βουλή.

«Η πλειοψηφία των βουλευτών τον ακολούθησε και ενέκρινε ένα πακέτο, που επιφέρει δραματικές περικοπές, οι επιπτώσεις των οποίων στη Γερμανία είναι αδιανόητες», σημειώνει ο κ. Έτζντεμιρ.

Ο ηγέτης των Πρασίνων Γερμανίας τονίζει ότι τώρα πρέπει η ΕΕ και κυρίως η γερμανική κυβέρνηση να επισπεύσουν την υλοποίηση των δεσμεύσεών τους.

«Η Ευρώπη χρειάζεται ένα μήνυμα ενότητας και όχι νέες συζητήσεις για νέα εμπόδια, τα οποία θα πρέπει ξεπεράσει ο ελληνικός λαός, για να μην πέσει εκ νέου στη δυσμένεια της καγκελαρίου Μέρκελ», λέει ο κ. Έτζντεμιρ.