Στην ανάγκη εξεύρεσης λύσης από την παρούσα Βουλή επέμεινε ο πρόεδρος της ΝΔ, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους λίγη ώρα αφότου επέστρεψε τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο ίδιος διερωτήθηκε για τον λόγο που η χώρα οδηγείται σε εκλογές, τονίζοντας πως μια τέτοια εξέλιξη θα φέρει νέα μέτρα για τον ελληνικό λαό.

Πιστεύω ότι η παρούσα Βουλή μπορεί να δώσει λύση, θέλω να το παλέψουμε όσο μπορούμε και να καταλάβει ο λαός ότι υπάρχει μείζον πρόβλημα σε περίπτωση που οδηγηθούμε σε αυτή την πορεία, τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Κατηγορώντας την κυβέρνηση Τσίπρα για λαϊκισμό και ύβρεις, σημείωσε πως «δεν έχει καμία πολιτική πρόταση». «Η χώρα είναι σε μια πολύ κρίσιμη καμπή, οι εκλογές θα μας πάνε πολύ πίσω… οι οίκοι λένε ότι θα χρειαστούν νέα επώδυνα μέτρα.. η παρούσα Βουλή μπορεί να δώσει κυβέρνηση που να τρέξει τη χώρα», υπογράμμισε.

«Γιατί γίνονται εκλογές;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε πως «υπάρχει και τώρα η περίοδος να καταλάβει ο Τσίπρας ότι η χώρα δεν πρέπει να πάει σε εκλογές».

«Μετά τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό της αποχώρησης του κ. Τσίπρα οδηγούμαστε σε επώδυνα μέτρα που είχε συζητήσει ως ουρές στο Εurogroup και τον καλώ να πει αν θα πάρουν ή όχι νέα μέτρα», συνέχισε επικρίνοντας τοποθετήσεις του πρωθυπουργού ότι δεν θέλει να συνεργαστεί με τη ΝΔ.

Δήλωσε επίσης ενοχλημένος για το γεγονός ότι μετά της «στήριξη που δώσαμε μας λέει ότι δεν θέλει να συνεργαστεί με τη ΝΔ. Πώς βλέπει την πορεία της χώρας αλήθεια;».

«Σήμερα γιατί πάμε σε εκλογές; Τι θα κερδίσουμε; Έχει νωπή εντολή από τις 15 Ιανουαρίου. Είπε άλλα και έκανε άλλα…», επανέλαβε και συμπλήρωσε: «Μας λέει τώρα ότι λέω ψέματα; Αυτό είναι το μείζον θέμα που δεν θέλει να με δει;».

Υπενθύμισε επίσης, ότι το Νοέμβριο του 1989 και ενώ η προηγούμενη Βουλή είχε παραπέμψει στον ειδικό δικαστήριο τον Α. Παπανδρέου και οι πολιτικοί αρχηγοί είχαν ανταλλάξει χειρότερες εκφράσεις, συναντήθηκαν.

«Το μείζον θέμα είναι ότι δεν θέλει να με δει; Και δηλώνει από σήμερα ότι δεν θα κάνει σύμπραξη με ΝΔ; Ποτέ άλλοτε υπήρχε τόσο μεγάλη συνεννόηση και στήριξη μεγάλου κομματιού της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για να σωθεί η χώρα;», ανέφερε και επανέλαβε ότι υπάρχει η δυνατότητα να αποφευχθούν οι εκλογές.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου για τον ίδιο και τη ΝΔ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σημείωσε ότι η κ. Γεροβασίλη είναι συμπαθής σε άχαρο ρόλο και σε μια δύσκολη περίοδο.

Συμπλήρωσε ότι δεν χρειάζεται να θυμίσει εκφράσεις του Αλέξη Τσίπρα δημοσίως στον παρελθόν. «Τι είπε στη Ρόδο. Πώς αποκάλεσε τον κ. Κουβέλη και άλλους συντρόφους και μη. Έχουν πρόβλημα επειδή οι ίδιοι έχουν μπει σε λογική λαϊκισμού να προσπαθούν να το αποδώσουν σε εμάς γιατί δεν έχουν πολιτική πρόταση», σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης επισημαίνοντας ότι η χώρα είναι σε κρίσιμη καμπή.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μεϊμαράκη, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, εκτίμησε από το στούντιο του ΣΚΑΪ, πως η ΝΔ φοβάται τις εκλογές, ενώ έκανε και την πρόβλεψη ότι «η ΝΔ στις εκλογές θα σημειώσει ποσοστό χαμηλότερο από το ιστορικό χαμηλό με ηγεσία Σαμαρά».