Την πρόθεσή του να συμβάλλει στη συνέχιση του αντιμνημονιακού αγώνα «που θα έχει και πατριωτικό χαρακτήρα» εκδήλωσε ο Κώστας Ήσυχος, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του το πρωί της Παρασκευής στο Mega.

«Όλοι εμείς που καταψηφίσαμε τα μνημόνια και βρεθήκαμε απέναντι από αυτή τη συνέχιση αυτής της πολιτικής θα εξαντλήσουμε όλα εκείνα τα περιθώρια που προβλέπει το Σύνταγμα και οι θεσμικές διαδικασίες προκειμένου να γίνει αισθητή όχι μόνο η παρουσία αλλά και η ανάγκη αυτός ο χώρος να εκφραστεί με νικηφόρο τρόπο στις επερχόμενες εκλογές», ανέφερε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

Ερωτηθείς για το εάν στο εγχείρημα θα βρίσκεται και η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε: «Όσοι έχουν εκφραστεί με δυναμικό, καθαρό και ευθύ τρόπο το τελευταίο διάστημα απέναντι στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου θα είναι παρόντες και παρούσες».

«Η δική μας η προσπάθεια να καταργηθούν τα μνημόνια δεν αφορά μόνο το νόμισμα. Δυστυχώς η ανάγκη της επικαιρότητας μας έχει επιφέρει τον τίτλο των δραχμιστών, κάτι το οποίο εμείς δεν αποδεχόμαστε. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι εμείς θα συνεχίσουμε να πρεσβεύουμε την ουσία και τον πυρήνα του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο εκλέχτηκε αυτός ο χώρος, αυτή η ριζοσπαστική δύναμη η αριστερή και βεβαίως τα ζητήματα του νομίσματος αποτελούν μέρος αυτών των προτάσεων που έχουμε», πρόσθεσε.

Επισήμανε σχετικά με το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού τόνισε ότι «οι ελπίδες γεννιόνται μέσα σε δύσκολες στιγμές» και είπε ότι νομίζει ότι το «να χαρακτηρίζει κανείς όλους εμάς που υπερασπιζόμαστε προεκλογικά με ηθικό τρόπο, καθαρό και ειλικρινή το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μας δίνει το επίθετο ότι είμαστε ακραίοι στη συνέπειά μας».