Την ύπαρξη «ορατών θεμάτων» που η κυβέρνηση δεν κρύβει και τα οποία «έχουν να κάνουν και με τη σταθερότητα της κυβέρνησης και κατά πόσο αυτή είναι σε θέση να εξασφαλίσει την περαιτέρω ομαλή κοινοβουλευτική και κυβερνητική διαδικασία», αλλά και το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στον Σκάϊ, σημειώνοντας ότι πρωτοβουλίες να αναληφθούν την επόμενη εβδομάδα.

Η κ. Γεροβασίλη δήλωσε ότι «το ποιες πολιτικές πρωτοβουλίες θα αναληφθούν στη συνέχεια» , οι οποίες, βεβαίως, θα συζητηθούν και αποτελεί στόχο της κυβέρνησης για την επόμενη εβδομάδα το να δρομολογηθούν. Υπάρχουν πρόσθεσε, «ορατά προβλήματα τα οποία δικαίως θέτουν ερωτηματικά, ωστόσο θα έλεγα ότι πρόκειται για πολυπαραγοντικό, ζήτημα, ποιες ακριβώς πολιτικές πρωτοβουλίες θα ληφθούν από το κυβερνητικό επιτελείο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση και αυτής της φάσης, δηλαδή, μετά και τις εκταμιεύσεις που αναμένονται αύριο, προκειμένου να αποπληρώσουμε ως χώρα τα οφειλόμενα».

Επομένως, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, «μέχρι αυτή τη στιγμή δεν θα υπάρχει κάποια απάντηση που να είναι αξιόπιστη». Σχετικά με το θέμα των εκλογών και των κυβερνητικών στόχων, η κ. Γεροβασίλη τους συνόψισε λέγοντας ότι η κυβέρνηση , «δεν είχε στον σχεδιασμό της εκλογές και δεν είχε λόγους να προχωρήσει σε αυτές, μέχρι ενός σημείου βεβαίως, με την έννοια ότι υπάρχουν προτεραιότητες οι οποίες θα πρέπει να εξασφαλιστούν, προκειμένου να μην διαταχθούν οι κυρίαρχοι στόχοι». Κυρίαρχος στόχος , σημείωσε, ήταν να συναφθεί η συμφωνία, αυτό ολοκληρώνεται σήμερα-αύριο, μαζί με τις εκταμιεύσεις. Υπάρχει επίσης , τόνισε, ο δεύτερος μεγάλος στόχος να αποκατασταθεί μια σταθερότητα στην οικονομία και υπάρχει και ο στόχος, να φτάσουμε στη συζήτηση για το χρέος, για τη βιωσιμότητα ή μη του ελληνικού χρέους, προκειμένου και τα αποτελέσματα της συμφωνίας, αυτή η συμφωνία να είναι εφικτή και να είναι βιώσιμη με όσο το δυνατόν πιο ελαφρείς όρους για τον ελληνικό λαό.

Υπό αυτό το πρίσμα είπε η κ. Γεροβασίλη, αυτοί είναι οι στόχοι κατά σειρά προτεραιότητας. Με βάση αυτούς αντιστοίχως, θα βρεθεί η λύση για το ποιες είναι οι πολιτικές πρωτοβουλίες, οι οποίες δεν θα διαταράξουν , δε θα απειλήσουν αυτό το δεδομένο και ταυτοχρόνως θα δώσουν τη δυνατότητα και στην ελληνική κυβέρνηση να υλοποιήσει αυτά τα οποία θα σχεδιάσει και πέραν της συμφωνίας.