Τη σημασία της Αριστερής Πλατφόρμας στην ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ο βουλευτής Στάθης Λεουτσάκος, καλώντας παράλληλα ορισμένους υπουργούς που δεν κατονομάστε «να μάθουν τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ».

«Ακούω υπουργούς να κάνουν δηλώσεις, θα τους έλεγα να χαμηλώσουν τους τόνους, να μάθουν τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ, γιατί εργάστηκαν για άλλα κόμματα. Να μην δίνουν συμβουλές στον ΣΥΡΙΖΑ, για να μην έχει την τύχη των κομμάτων που υπηρέτησαν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λεουτσάκος.

«Εκφράζουμε τον προγραμματικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο προσκείμενος στην Αριστερή Πλατφόρμα βουλευτής και συνέχισε: «Αποτέλεσε την ψυχή στη συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ η Αριστερή Πλατφόρμα. Δεν θα μπορούσε να υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ χωρίς την Αριστερή Πλατφόρμα».

«Ο κ. Σόιμπλε έδωσε συγχαρητήρια σε όσους ψήφισαν το μνημόνιο αυτό και μόνο φτάνει» δήλωσε δε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας αιχμές κατά της πλειοψηφίας.

Όσο για τη λύση που προτείνει η Πλατφόρμα, ο κ. Λεουτσάκος δήλωσε πως «έχουμε πει πού θα βρούμε τα λεφτά, 2,5 χρόνια εξηγούμε πως υπάρχει εναλλακτικός δρόμος, εναλλακτικός δρόμος στα μνημόνια δεν αποτελεί νέο μνημόνιο».

«Επιθυμούμε την εθνική και τη λαϊκή κυριαρχία της χώρα μας», δήλωσε.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, ο Στάθης Λεουτσάκος σημείωσε ότι «καμία συζήτηση σε κανένα όργανο δεν έχει γίνει για ψήφο εμπιστοσύνης».

«Ανά δυο ώρες κυκλοφορεί νέα διαρροή από το Μαξίμου», σχολίασε ειρωνικά ο βουλευτής.