Απόλυτος ενάντια στην ιδέα ψήφισης και εφαρμογής του μνημονίου εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Λεουτσάκος- ο οποίος ψήφισε κατά της συμφωνίας με τους δανειστές. «Δεν μπορεί τα μνημόνια να αποτελούν ενοποιητική βάση για τον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε και ζήτησε από την κυβέρνηση «να κάνει στροφή το συντομότερο δυνατό και να αλλάξει πολύ γρήγορα τη γραμμή της».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ επισήμανε πως «ΣΥΡΙΖΑ και μνημόνια είναι έννοιες ασύμβατες» ενώ ο ίδιος δήλωσε συνεπής σε όσα έλεγε πριν και σε όσα υποστηρίζει τώρα, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τους συντρόφους του που άλλαξαν, ψηφίζοντας το τρίτο μνημόνιο στην ελληνική Βουλή.

Τόνισε πως «ΣΥΡΙΖΑ και μνημόνια είναι έννοιες ασύμβατες» και δήλωσε συνεπής σε όσα έλεγε πριν και σε όσα υποστηρίζει τώρα. «Δεν στηρίζω μνημόνια. Εγώ παρέμεινα συνεπής σε όσα λέω και παρόλα αυτά δέχομαι κριτική και δεν δέχονται κριτική εκείνοι που δεν ήταν συνεπείς», είπε χαρακτηριστικά αφήνοντας αιχμές για συντρόφους του.

Σχετικά με το εάν μπορεί να είναι ξανά υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές δήλωσε πως θα συνεχίσει να είναι μάχιμος αποφεύγοντας να διευκρινίσει αν θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ.