Την πρωτοβουλία για πρόταση δυσπιστίας κατά της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου φέρεται να αναλαμβάνει το Ποτάμι, σύμφωνα με τα όσα είπε ο βουλευτής του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη, Γιώργος Αμυράς.

Ο κ. Αμυράς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν τολμά να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, ας το λύσει η Βουλή. Γι’ αυτό εμείς οι βουλευτές του Ποταμιου πήραμε την πρωτοβουλία και ανοίξαμε τον δρόμο. Καταθέσαμε στα κόμματα ένα σχέδιο πρότασης μομφής κατά της κ. Κωνσταντοπούλου έτσι ώστε όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους»

Στο κείμενο που έχει αποστείλει το Ποτάμι στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων πλην της Χρυσής Αυγής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγορείται για παραβίαση της ουσίας του Συντάγματος. «Είναι η πρώτη πρόεδρος της Βουλής στην κοινοβουλευτική ιστορία που δεν ασκεί πολιτειακά καθήκοντα, αλλά πολιτικά. Παραβιάζει την ουσία του Συντάγματος, το οποίο ορίζει ότι την πολιτική της χώρας την καθορίζει η κυβέρνηση» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Έχει μετατρέψει την εθνική αντιπροσωπεία, το διοικητικό προσωπικό και το κανάλι της Βουλής σε προσωπικό της τσιφλίκι για την εξυπηρέτηση προσωπικών στρατηγικών που σε καμία περίπτωση δεν έχουν την έγκριση της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και εν τέλει της ελληνικής κοινωνίας» προστίθεται στο κείμενο της πρότασης μομφής.