Καταστροφικά χαρακτήρισε από το βήμα της Βουλής τα σενάρια για εκλογές «από την στιγμή που δεν έχει κλείσει η συμφωνία και δεν έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση» η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά η οποία απευθυνόμενη στο πρωθυπουργό συμπλήρωσε: «Αδιέξοδα δεν υπάρχουν. Αν δεν μπορείτε να κυβερνήσετε πείτε το.  Να πάμε σε ένα νέο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εμείς είμαστε έτοιμοι. Έχουμε τις προτάσεις μας».

«Η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε ένα τεντωμένο σκοινί. Και δεν χαίρομαι που το υπενθυμίζω. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει μάθει τίποτα. Ο κίνδυνος του Grexit δεν έχει περάσει. Αντί να ασχολείται με το πώς θα εφαρμόσει την συμφωνία προσπαθεί να αποφύγει την πραγματικότητα» τόνισε η κ. Γεννηματά και συμπλήρωσε: «Πατάτε σε δύο βάρκες κ. Τσίπρα. Δεν παίρνετε σαφή θέση ανάμεσα στη δραχμή και το ευρώ.  Απαντάτε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κακός είστε εσείς πλέον. Ο μνημονιακός. Μέσα σε πέντε μήνες καταλήξατε σε μια πρωτοφανή ήττα – Το φίδι που χαϊδέψατε σας δαγκώνει τώρα κ. Τσίπρα. Μεταφέρατε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ το δίλημμα μνημόνιο- αντιμνημόνιο – Σήμερα πληρώνετε τα λάθη που κάνατε τότε, εναντίον όλων εμάς».

Παράλληλα, η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι: «Την ώρα που ο λαός στήνεται στις ουρές για 50 ευρώ, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φωτογραφίζονται κάτω από την Ακρόπολη με ρούχα που κοστίζουν όσο δύο μισθοί» και κατέληξε: «Τα προβλήματα στην αγορά που δημιουργήθηκαν από τα capital controls θα μας ακολουθούν για καιρό. Έμποροι και επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα ρευστότητας. Οι άνεργοι βλέπουν πως δεν υπάρχουν προοπτικές. Τα ελληνικά νοικοκυριά βιώνουν ήδη τις επιπτώσεις από την αύξηση του ΦΠΑ. Το ΕΣΠΑ κινδυνεύει να χαθεί και η έναρξη του νέου ΕΣΠΑ δεν φαίνεται καν στον ορίζοντα. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν το κόμμα τους αλλά «αδειάζουν» την χώρα τους στις ψηφοφορίες. Και το Μαξίμου απαντά με non paper.Θα πρέπει επιτέλους να συμφωνηθεί ένας οδικός χάρτης για τα βήματα που θα ακολουθηθούν για να βγει η χώρα από την κρίση».