Ο εισηγητής του Ποταμιού Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να διασπάσει την ενότητα των κομμάτων, ενώ δεν προχωρά σε αυτό που έπρεπε να κάνει: να ολοκληρώσει τη συμφωνία, ώστε να ξεκινήσει η χώρα τις μεταρρυθμίσεις.

«Το ζήτημα των τραπεζών είναι αυτό που μας οδηγεί να κλείσουμε τη συμφωνία. Αυτό που χρειάζονται οι τράπεζες είναι η ηρεμία», υπογράμμισε, ενώ παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι με την πολιτική της αυτούς τους έξι μήνες, «οδήγησε 40 με 50 δις ευρώ σε συρτάρια όταν αυτά τα λεφτά θα μπορούσαν από μόνα τους να είναι η λύση του προβλήματος».

«Ας κλείσουμε τη συμφωνία. Ας σηκώσουμε τα μανίκια, να δουλέψουμε, να κάνουμε μεταρρυθμίσεις για να γυρίσει η χώρα σελίδα», κατέληξε ο εισηγητής του Ποταμιού.

«Η Χρυσή Αυγή θα καταψηφίσει. Λέει όχι στο μνημόνιο, επιστροφή στην εθνική κυριαρχία, επιστροφή στην εθνική παραγωγή», δήλωσε ο επικεφαλής του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος.

Παράλληλα έκανε λόγο για μεθόδευση από πλευράς της κυβέρνησης για να περάσει όπως είπε, μνημόνια με επιλεγμένους βουλευτές, και να εξοντώνεται ο αγροτικός κόσμος της χώρας μέσα στο καλοκαίρι.

«Κάποιοι αποφάσισαν κατ επιταγή των δανειστών, εγώ θα τους ονομάσω τοκογλύφους, την αλλαγή της χώρας. Θυσιάζουν μια ολόκληρη χώρα προς χάρη του μνημονίου χωρίς να ρισκάρουν», ανέφερε ο κ. Μιχαλολιάκος.