Συνολικά 7.000.000 ευρώ θα καταβληθούν έως το τέλος του μήνα για την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων των σχολικών καθαριστριών. Αυτό ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης Κώστας Πουλάκης κατά τη διάρκεια συνάντησής του με αιρετούς και εκπροσώπους του κλάδου των σχολικών καθαριστριών που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

Ο κ. Πουλάκης ανέφερε ακόμη ότι στην επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου θα περιλαμβάνεται ρύθμιση και για τον φορέα που θα αναλάβει την αρμοδιότητα του καθαρισμού των σχολικών κτιρίων από την επόμενη σχολική χρονιά.

Κατά τη συνάντηση, η αντιπροσωπεία κατέθεσε τα αιτήματά της, που αφορούν στη μονιμοποίηση των σχολικών καθαριστριών και την καταβολή των δεδουλευμένων τους, ενώ άσκησε κριτική για την κυβερνητική πολιτική. Απαντώντας, ο γενικός γραμματέας τόνισε ότι «η κυβέρνηση ήδη δίνει δείγματα γραφής, με την επαναπρόσληψη 4.500 άδικα απολυμένων, που έδωσαν έναν κορυφαίο, μακροχρόνιο αγώνα. Η κριτική στις αδυναμίες ή τις καθυστερήσεις είναι καλοδεχούμενη, όμως η άδικη εξομοίωση της τεράστιας προσπάθειας που γίνεται σήμερα με το μνημονιακό κυβερνητικό παρελθόν, μάλλον υπονομεύει την κυβέρνηση και ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή του προηγούμενου καθεστώτος».

Ειδικά για τα αιτήματα που διατύπωσε η αντιπροσωπεία, ο κ. Πουλάκης υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση ήδη με το άρθρο 49 του πρόσφατα ψηφισθέντος ν. 4325/2015 έδωσε τη δυνατότητα παράτασης των ατομικών συμβάσεων εργασίας όλων των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ ως το τέλος του 2015.