Την εκτίμηση ότι η συμφωνία δεν πρόκειται να χαλάσει για ποσοστό 0,2% του πλεονάσματος εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας στην δημοσιογράφο Έλλη Στάη, στην εκπομπή Ίντριγκα του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, ενώ χαρακτήρισε θετικά τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης σύμφωνα με τα οποία το 53,1% των ερωτηθέντων έκρινε αρνητικά ή μάλλον αρνητικά την πορεία της νέας κυβέρνησης.

Ταυτόχρονα τόνισε πως η κυβέρνηση επιδιώκει ρητή δέσμευση των δανειστών για διευθέτηση του χρέους ενώ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει περίπτωση οι εταίροι να οδηγήσουν σε χρεοκοπία μια χώρα της Ευρωζώνης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας «υπάρχει η αντίδραση του κόσμου εξαιτίας της αντίστασης των εταίρων στη διαπραγμάτευση. Βέβαια η ανησυχία απορρέει και από την συμπεριφορά την δική μας ότι επιμένουμε σε μια διαπραγμάτευση που έχει βασικό συστατικό αυτά που ψήφισε ο κόσμος στις τελευταίες εκλογές. Βλέποντας λοιπόν την λυσσαλέα αντίδραση των εταίρων προκύπτει ανησυχία. Όταν επιτευχτεί η συμφωνία κοντά σε αυτά που ζητάμε θα έρθει η ελπίδα.

Όσο για την καθοδική πορεία της αξιολόγησης της κυβέρνησης και της πολιτικής που ακολουθεί ο κ. Φλαμπουράρης ανέφερε πως «η θετική αξιολόγηση, δηλαδή το ποσοστό του 45% που έκρινε θετικά την κυβέρνηση, είναι πάνω από τα ποσοστά που πήραμε στις εκλογές, δηλαδή υπάρχει κόσμος που ψήφισε άλλο κόμμα ο οποίος βλέπει θετικά τους μέχρι στιγμής χειρισμούς μας. Αυτό από μόνο του είναι ενθαρρυντικό. Η κυβέρνηση επιδιώκει ρητή δέσμευση των δανειστών για διευθέτηση του χρέους και δεν νομίζω πως δεν θα πάμε σε μια συμφωνία εξαιτίας για παράδειγμα του πλεονάσματος το οποίο θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε κάπου στη μέση δηλαδή από το 1% στο 0,8% ή 0,85%.Δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση οι εταίροι να οδηγήσουν σε χρεοκοπία μια χώρα της Ευρωζώνης»