Το μεγαλύτερο άγχος μου είναι πώς με αυτόν τον διοικητικό μηχανισμό θα προχωρήσει το Μεσοπρόθεσμο, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, όπου απάντησε σε έναν προς έναν τους βουλευτές που πήραν τον λόγο και έθεσαν σειρά ερωτημάτων.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου κατέστησε σαφές ότι ο ίδιος δεν έχει κανένα πρόβλημα με την επιστολή των 16 βουλευτών προς τον πρωθυπουργό. Ο υπουργός είπε ότι ζούμε σε υπερχρεωμένη χώρα και αυτό πληρώνουμε, αλλά γι’ αυτό κάτι πρέπει να γίνει και δίκαια, όπως οι βουλευτές ζήτησαν.

Ο υπουργός Οικονομικών αναγνώρισε ότι δεν ελέχθη τόσο καθαρά από την αρχή σε πόσο δύσκολο δρόμο έμπαινε η Ελλάδα, ωστόσο υπενθύμισε στους βουλευτές την τεράστια πίεση εκείνης της περιόδου, αλλά και το γεγονός ότι πολλά πράγματα ανακαλύφθηκαν στην πορεία.

Δεν είναι εύκολα ερμηνεύσιμη η «πλατεία» είπε ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι ακούω τα συνθήματα «να φύγει το ΔΝΤ, η κυβέρνηση και το χρέος» και σκέπτομαι «εντάξει να φύγει το ΔΝΤ και η κυβέρνηση, αλλά το χρέος;»

Ο υπουργός Οικονομικών αναφορικά με αποστροφή βουλευτή για «θρυαλλίδα κοινωνικής έκρηξης με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου» είπε ότι αν δεν ψηφιστεί τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα.

Επιπλέον στις παρατηρήσεις για μη έγκαιρη λήψη μέτρων από τον Οκτώβριο του 2009, αναρωτήθηκε ότι αν τότε λαμβάνονταν περισσότερα μέτρα, πώς θα αντιδρούσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα και ο κόσμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπακωνσταντίνου προτίθεται να κάνει δεκτή την πρόταση της κ. Κατσέλη για αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης που ενδεχομένως να μην φθάσει στον υπερδιπλασιασμό, όπως πρότεινε η υπουργός Εργασίας.

Επίσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε τους βουλευτές ότι πριν ψηφιστεί από την Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο θα έχουν κατατεθεί και οι εφαρμοστικοί νόμοι.