«Εάν είναι ακριβές αυτό που γράφεται, τότε πρόκειται περί απίστευτης πολιτικής απάτης», δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο τομεάρχης Περιβάλλοντος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στα δημοσιεύματα για τους ημιυπαίθριους.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος είχε δεσμευθεί πως οι δηλωθέντες ημιυπαίθριοι δεν θα υπολογίζονται τελικά στο σύστημα τεκμηρίων διαβίωσης.

«Υπάρχει ρητή δήλωση και της κ. Μπιρμπίλη και του κ. Σηφουνάκη. Έρχεται τώρα ο κ. Παπακωσταντίνου και τα παίρνει πίσω όλα αυτά», τόνισε.

Πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει, ποια είναι η άποψη του υπουργείου Περιβάλλοντος, αν συμφωνεί ή διαφωνεί, όμως υπογράμμισε ότι «όλα αυτά είναι επιεικώς απαράδεκτα. Δεν είναι δυνατόν να λέμε στους πολίτες ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση και στη συνέχεια να έρχεται ο υπουργείο να τους χαρατσώνει. Αν έχουμε εκτεταμένη φοροδιαφυγή οφείλεται και σε τέτοιες πρακτικές. Και θα πρέπει ο κ. Παπακωνσταντίνου να σοβαρευτεί και να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να παίζει παιχνίδια στην πλάτη των πολιτών. Άπαξ και το είπε, η κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει το λόγο της».