Την έντονη διαμαρτυρία των επαγγελματιών, για «την εξαγγελία νέων φορολογικών μέτρων που προτίθεται να επιβάλει η κυβέρνηση βυθίζοντας ανεπιστρεπτί την οικονομία της χώρας» εξέφρασε και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο, η μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών στον υψηλό συντελεστή Φ.Π.Α., οι περαιτέρω αυξήσεις των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης, η επιβολή ΕΦΚ στα νερά και αναψυκτικά, η μείωση – κατάργηση των αφορολογήτων ποσών, η επιβολή έκτακτων εισφορών και οι περικοπές μισθών των εργαζομένων, μόνο καταστροφικές συνέπειες μπορεί να έχουν, αφού ισοπεδώνουν την αγοραστική δύναμη εκατομμυρίων Ελλήνων χωρίς να προσδιορίζουν αναπτυξιακή διαδικασία.

«Ύστερα από ένα και πλέον χρόνο επιβολής του μνημονίου, βλέπουμε πως τα μέτρα που ελήφθησαν οδήγησαν σε λάθος κατεύθυνση. Η αλλαγή πορείας φαίνεται επιτακτική. Αντ’ αυτού όμως, η κυβέρνηση σέρνεται σε πρόσθετα φοροεισπρακτικά μέτρα, απευθυνόμενη για μια ακόμη φορά στους ίδιους αιμοδότες, καταλύοντας κάθε αίσθημα δικαίου, προκαλώντας νομοτελειακά τη λαϊκή αγανάκτηση» εκτιμά το επιμελητήριο που υποστηρίζει ότι το σημερινό αδιέξοδο για να ξεπεραστεί, απαιτεί ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον εντός του οποίου θα γίνουν οι απαραίτητες επενδύσεις που θα οδηγήσουν στην ανάκαμψη της οικονομίας.