Παραδείγματα από τα οποία φαίνεται πως η κυβέρνηση δεν κινείται στη λογική της συναίνεσης, παρουσίασε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης (π.χ. για αυθαίρετα), οι οποίες, όπως είπε, υιοθετήθηκαν αργότερα από την κυβέρνηση.

«Το μείζον ζήτημα είναι η ενδοκυβερνητική συνεννόηση. Άλλα λέει ο ένας άλλα ο άλλος. Υπάρχει αναποτελεσματικότητα στις δράσεις», δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Μιχελάκης, επικαλούμενος δηλώσεις των κκ. Παπακωνσταντίνου και Πεταλωτή.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ υπενθύμισε τη θέση του κόμματος για το δημόσιο, πρόταση που περιλαμβάνει τρία χρόνια «πάγωμα» στις προσλήψεις και μετά 1 πρόσληψη για κάθε 5 συνταξιοδοτήσεις, αλλά και το θεσμό της μισθωτής εφεδρείας.

Ερωτηθείς για την οικονομίας, ο τομεάρχης Ανάπτυξης της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, είπε ότι «όλα τα στοιχεία στον τομέα της οικονομίας πάνε από το κακό στο χειρότερο, ιδιαίτερα μάλιστα για το θέμα της ανάπτυξης».

Παρεμβαίνοντας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Χατζηδάκης παρουσίασε στοιχεία, από τα οποία, όπως είπε, φαίνεται πως η χώρα μας κατέλαβε την 56η θέση μεταξύ 59 χωρών, σημειώνοντας πτώση κατά 10 θέσεις σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Απαντώντας στα όσα ισχυρίστηκε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης για το θέμα, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως η κυβέρνηση δεν έχει συναίσθηση της κατάστασης.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα μεταβεί στις 7 το απόγευμα στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ για να συγχαρεί τους φοιτητές για την επιτυχία τους στις φοιτητικές εκλογές.