Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για την ενημέρωση «μέσω διαρροών σε πηγαδάκια δημοσιογράφων» σε σημαντικά θέματα όπως το νέο μνημόνιο.

«Από την πρώτη στιγμή, είπε ο κ. Μιχελάκης, μετά την αποκάλυψη των υπόγειων διαβουλεύσεων στο Λουξεμβούργο, καλέσαμε την κυβέρνηση να ενημερώσει, χωρίς μισόλογα, αλλά με σαφήνεια και υπευθυνότητα, για το τι συζήτησε και διαπραγματεύτηκε μυστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Επίσημη και υπεύθυνη απάντηση δεν δόθηκε.

Αντί αυτού -όπως ξέρετε πολύ καλά- μίλησαν, κυριολεκτικά στο πόδι, χθες στο περιθώριο του Συνεδρίου για τη διαφάνεια, οι «κύκλοι» Παπακωνσταντίνου.

Και έτσι, μέσω διαρροής σε «πηγαδάκι δημοσιογράφων», δόθηκε η πληροφορία ότι «πάμε είτε σε νέο Μνημόνιο, είτε σε επέκταση του υφιστάμενου». Μια πληροφορία που σόκαρε όλους τους Έλληνες. Όχι μόνο για την ουσία της είδησης, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο δόθηκε η είδηση αυτή. Και αυτό γιατί αφορά στα πιο κρίσιμα ζητήματα για το παρόν και το μέλλον του τόπου.

Ο τρόπος αυτός, της διοχέτευσης πληροφοριών για τόσα σοβαρά ζητήματα, σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, με κύκλους και διαρροές είναι απαράδεκτος και επικίνδυνος.

Επαναλαμβάνουμε: Δεν ταιριάζει στην κρισιμότητα των στιγμών. Και βέβαια δεν μπορεί να υιοθετείται από καμία κυβέρνηση, που θέλει να λέγεται υπεύθυνη.

Οφείλει η κυβέρνηση -το ζητούν ακόμη και οι βουλευτές που τη στηρίζουν, ακόμη και υπουργοί που τη συγκροτούν- να πει ολόκληρη την αλήθεια.

Όχι με κύκλους και διαρροές.

Υπεύθυνα, επίσημα και καθαρά».