«Η αξιοπιστία οποιασδήποτε ανακοίνωσης και κριτικής της Νέας Δημοκρατίας για το έλλειμμα είναι μηδενική. Και αυτό γιατί κρίνεται από τα ίδια της τα πρωτοφανή πεπραγμένα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σχολιάζοντας τις δηλώσεις των τομεαρχών Οικονομίας της Ν.Δ., Χρ. Σταϊκούρα και Ν. Μηταράκη, σχετικά με την οριστικοποίηση των δημοσιονομικών στοιχείων για το 2010.

Μάλιστα, όπως είπε «ο Ελληνικός λαός δεν θα ξεχάσει εύκολα ότι το 2009 η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε Προϋπολογισμό προβλέποντας έλλειμμα 2%. Τον Σεπτέμβριο πριν δραπετεύσουν στις εκλογές το εκτιμούσαν σε 6%. Τελικά αποδείχτηκε ότι έφτασε στο απίθανο ύψος του 15,4%. Σε απλά ελληνικά, το έλλειμμα τους ‘ξέφυγε’ 30 δισ. ευρώ! Παραπάνω από το σύνολο των μισθών και συντάξεων του δημοσίου τομέα!»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε μείωση του ελλείμματος κατά 5% και πρόσθεσε ότι «επιτεύχθηκε υπό συνθήκες ύφεσης και με απόλυτη διαφάνεια».

Παράλληλα, τόνισε ότι η ΝΔ κάνει μικροπολιτική και κατηγόρησε τον Αν. Σαμαρά ότι «επιμένει να αντιπολιτεύεται με στείρα κριτική και με συστηματική αμφισβήτηση των επιτευγμάτων και των θυσιών του ελληνικού λαού. Όσο ο ίδιος και οι επιτελείς του σκηνοθετούν το ‘Ζάππειο 2’, η κυβέρνηση υπηρετεί με επιμονή, τεκμηρίωση, ρεαλισμό και αποτελεσματικότητα τον στόχο οικονομικής και κοινωνικής ανάταξης και αλλαγής της πατρίδας μας».